Antena Meniu Search
x

30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. Expoziţie comemorativă dedicată pilotului brazilian, la Roma

Ambasada Braziliei la Roma a prezentat joi o expoziţie dedicată pilotului brazilian de Formula 1 Ayrton Senna, pentru a comemora 30 de ani de la moartea sa tragică şi a prezenta, în plus faţă de succesul sau sportiv, toate faţetele angajamentului său social, scrie EFE, citată de Agerpres. Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 15:07

30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. Expoziţie comemorativă dedicată pilotului brazilian, la Roma
- Profimedia

Expoziţia, care se va deschide publicului pe 24 aprilie şi se va desfăşura până pe 13 octombrie, va acoperi întreaga viaţă a legendarului pilot într-un mod transversal, trecând prin toate succesele lui sportive, prezentarea unor obiecte de colecţie şi, mai presus de toate, punând accent pe viaţa lui din afara circuitelor.

Senna şi-a pierdut viaţa pe 1 mai 1994

Galeria va include până la 253 de obiecte, de la maşini la tricouri, 114 fotografii luate de cei mai buni fotografi ai timpului, 6 ecrane gigantice cu videoclipuri ale celor mai bune secvenţe pe circuite şi un podcast pentru însoţirea vizitatorilor. În zilele de joi şi vineri va fi expus monopostul McLaren Honda MP4/4 cu care Senna a câştigat în 1988 primul său titlu mondial, ieşind învingător în 15 din cele 16 curse disputate.

''Senna a fost unul dintre cei mai importanţi piloţi ai Formulei 1. Suntem aici să ne amintim de moştenirea sa, aceea a unei vieţi dedicate motorsportului, deşi a avut o preocupare socială foarte importantă. A avut un angajament profund şi după moartea sa se ştia că a contribuit mult la caritate şi a colaborat în proiecte pentru copii... şi asta ne arată cum a fost Ayrton, cel mai important pilot din Brazilia'', a declarat Renato Mosca, ambasadorul Braziliei la Roma, în cadrul prezentării expoziţiei la sediul ambasadei.

Pe acelaşi subiect

Senna şi-a pierdut viaţa pe 1 mai 1994 într-un accident produs în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, pe circuitul de la Imola (Italia), după ce a pierdut controlul monopostului său la o viteză de 300 km/h şi s-a izbit de parapetul de pe marginea pistei în timp ce parcurgea al şaptelea tur. Senna, care a pilotat pentru echipele Toleman, Lotus, McLaren şi Williams, între 1984 şi 1994, a cucerit titlul mondial în Formula 1 în 1988, 1990 şi 1991, iar în 1989 şi 1993 s-a clasat pe locul secund. În cei 11 ani petrecuţi în topul sportului cu motor, el a înregistrat 41 de victorii, 80 de clasări pe podium şi 65 de plecări din pole position, în doar 162 de curse.

Puteţi urmări cursele pe link-urile de mai jos:

https://antenaplay.ro/live/formula-1-live

https://antenaplay.ro/live/formula-2-live

https://antenaplay.ro/live/formula-3-live

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Porsche Supercup, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. Expoziţie comemorativă dedicată pilotului brazilian, la Roma