Antena Meniu Search
x

Update Oficial: Manchester City și-a anunțat retragerea din Super Ligă. Chelsea îi va urma exemplul

Manchester City a anunțat că se retrage din Super Liga Europeană. Decizia vine la doar două zile după ce clubul britanic a fost anunţat ca făcând parte dintre membrii fondatori a controversatei competiţii.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.04.2021, 00:32

Fanii lui Chelsea au protestat în faţa stadionului faţă de aderarea la Super Ligă
Fanii lui Chelsea au protestat în faţa stadionului faţă de aderarea la Super Ligă - Hepta / DPA Images / Ian West

Manchester City a anunțat oficial printr-un comunicat de presă că a început procedurile de retragere din grupul care dezvoltă planuri pentru o Super Ligă Europeană. 

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin a declarat că este „încântat să reprimească Manchester City înapoi în familia europeană a fotbalului”.

„Au dat dovadă de inteligență în ascultarea tuturor vocilor, dar în special a fanilor lor”, a mai spus Ceferin.

Raheem Sterling, una dintre vedetele clubului, a reacționat la scurt timp pe Twitter cu un mesaj sec: „Bine, pa!”

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chelsea se va retrage din Super Ligă

Formația Chelsea Londra pregăteşte și ea documentele pentru a cere retragerea din Super Liga Europeană. Chelsea e unul dintre cele şase cluburi din Marea Britanie care au fost invitate în Super Ligă, dar şi primul care ia în calcul retragerea oficială, ca urmare a sancţiunilor anunţate de UEFA şi FIFA, dar şi a presiunii venite din partea suporterilor, informează BBC.

Peste 1.000 de fani au protestat în faţa stadionului Stamford Bridge. Fanii au blocat autocarul echipei la sosirea pentru meciul cu Brighton, în timp ce protestau faţă de aderarea clubului lor favorit la proiectul Super Ligii.

Fostul portar al echipei Chelsea Petr Cech a încercat să dezamorseze situaţia, după ce fanii furioşi au împiedicat autobuzul echipei să intre pe Stamford Bridge. "Lăsaţi oamenii să rezolve acest lucru, dar nu aceasta este problema. Lasaţi oamenii să intre! Lăsaţi autocarul să intre! Daţi-le timp oamenilor”, a putut fi auzit Cech, care este consilier tehnic şi de performanţă la Chelsea, spunând într-un videoclip postat pe Twitter.

Proteste în faţa stadionului lui Chelsea

Sute de fani s-au adunat la stadion, marţi după-amiază, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de propriul club care s-a înscris ca membru fondator al ligii separatiste.

Numărul fanilor a crescut din ce în ce mai mult pe măsură ce timpul a trecut. Ei au blocat Fulham Road şi şi-au exprimat clar sentimentele cu scandări de genul "f*** Super League". Poliţia a intervenit şi a reţinut mai multe persoane, informează The Sun.

Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham şi Liverpool sunt cluburile engleze aflate între cele 12 grupări fondatoare ale proiectului superligii. The Times anunţase deja că două cluburi se gândesc la retragere, iar The Guardian a mers mai departe şi a scris că Manchester United şi Chelsea ar fi cele care s-ar răzgândi.

Ce este Super Liga

Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene au anunțat lansarea unei noi competiţii Super Liga Europei, în ciuda opoziției UEFA și FIFA. Potrivit acestora, echipele ce se vor implica în noua competiție riscă eliminarea din cupele europene și din campionatele naționale și, dacă vor să revină, vor fi nevoite să înceapă din ultima ligă inferioară.

"Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicatul celor 12 cluburi. Din grup fac parte: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid. "Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile pentru a-l duce în locul pe care îl merită. Fotbalul este singurul sport global cu patru miliarde de fani şi responsabilitatea noastră ca mari cluburi este să îndeplinim aşteptările suporterilor", a precizat Perez, potrivit news.ro.

Competiția ar urma să beneficieze de un buget anual de 3,5 miliarde de euro, aproape dublu față de cel de care a beneficiat Champions League în 2020, de 1,9 miliarde de euro. Fiecare membru fondator ar urma să primească o sumă de 3-4 ori mai mare decât actuala câștigătoarea a Ligii Campionilor. Bayern Munchen a încasat de la UEFA anul trecut circa 130 de milioane de euro. Jurnaliştii britanici susţin că în spatele proiectului miliardarilor din fotbal sunt gigantul bancar JP Morgan şi preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez. Superliga ar însemna intrarea în anonimat a cluburilor mici, inclusiv cele din România, care nu vor mai avea şansa să joace cu granzii Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Oficial: Manchester City și-a anunțat retragerea din Super Ligă. Chelsea îi va urma exemplul