Antena Meniu Search
x

Florentino Perez, președintele controversatei Super Ligi Europene, amenință că-şi face propria Cupă Mondială. Ce bonusuri uriașe primesc echipele fondatoare

Președintele Super Ligii Europene, Florentino Perez, a declarat că, dacă vreunui jucător din cele 12 echipe fondatoare nu i se va permite să joace la Cupa Mondială din Qatar din 2022, își va crea propria Cupă Mondială. Banca americană JP Morgan va finanţa Super Liga cu 4-6 miliarde de euro iar echipele fondatoare primesc un bonus de 200-300 de milioane de euro fiecare.

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 15:07

Florentino Perez, președintele controversatei Super Ligi Europene, amenință că-şi face propria Cupă Mondială. Ce bonusuri uriașe primesc echipele fondatoare
Florentino Perez - Profimedia
  • Florentino Perez, președintele Super Ligii Europene, amenință cu organizarea propriei Cupe Mondiale.
  • Banca americană JP Morgan va finanţa proiectul Superligii cu o sumă cuprinsă între 4 şi 6 miliarde de euro.
  • Echipele fondatoare primesc un bonus de 200-300 de milioane de euro fiecare

Anunțul unei noi competiţii sportive, aşa-numita European Super League sau Super Liga Europei a creat o undă de şoc şi un val de critici în lumea fotbalului. 12 cluburi au anunțat duminică seară că au înființat o nouă competiție europeană, formată din 20 de echipe, 15 cluburi fondatoare și alte cinci cluburi care trebuie să se califice de la an la an. Superliga, care a fost anunțată oficial în duminică noaptea, este contestată de suporteri și de organismele oficiale de conducere ale fotbalului european și internațional. UEFA și FIFA au amenințat că fotbaliștii care joacă la cluburi implicate în Super League nu vor putea să-și reprezinte echipele naționale la Cupa Mondială sau la alte competiții internaționale.

Florentino Perez: Vom crea propriul nostru turneu de Cupă Mondială

Cu toate acestea, Florentino Perez, președintele noii competiții, a asigurat că aceasta nu este o problemă. Președintele Super Ligii și al lui Real Madrid a declarat că este pregătit să-și creeze propriul turneu de Cupă Mondială. „Dacă jucătorilor care participă la Super Liga Europeană li se interzice să joace la Cupa Mondială 2022, în Qatar, vom crea propriul nostru turneu de Cupă Mondială. Nu e mare lucru."În declarația făcută la anunțarea proiectului, Florentio Perez a spus: „Vom ajuta fotbalul la toate nivelele și îl vom duce la locul potrivit în lume. Fotbalul este singurul sport  din lume cu peste patru miliarde de fani și responsabilitatea noastră ca cluburi mari este să răspundem dorințelor lor.”

Banca americană JP Morgan va finanţa Super Liga cu 4-6 miliarde de euro

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al băncii americane de investiţii JP Morgan a confirmat pentru AFP că urmează să finanţeze proiectul Super Ligii Europene de fotbal, fără a face alte comentarii Conform surselor lequipe.fr, suma prevăzută în acordul dintre bancă şi cluburile fondatoare este de patru până la şase miliarde de euro.

Echipele fondatoare primesc un bonus de 200-300 de milioane de euro fiecare

Celor 12 cluburi de fotbal care au semnat acordul pentru a forma noua Super Ligă li s-a garantat un bonus în valoare de între 200 milioane și 300 milioane de euro fiecare, potrivit unor surse apropiate proiectului, relatează Financial Times.  Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Sport » Florentino Perez, președintele controversatei Super Ligi Europene, amenință că-şi face propria Cupă Mondială. Ce bonusuri uriașe primesc echipele fondatoare