Antena Meniu Search
x

Drama fostului coleg al lui Hagi şi Popescu la Galatasaray. Legenda Hakan Şukur îşi câştigă existenţa ca şofer de Uber

Fost coechipier al lui Gică Hagi şi Gică Popescu, Hakan Şukur este o legendă a fotbalului turc, spre finalul anilor 1990 şi în anii 2000, dar după o scurtă aventură în politica din Turcia a fost izgonit din ţară şi acum a ajuns şofer de Uber.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 18:18

Legenda Hakan Şukur îşi câştigă existenţa ca şofer de Uber
Legenda Hakan Şukur îşi câştigă existenţa ca şofer de Uber - Colaj Twitter / Shaun Botterill /Allsport / Getty Images

Fost jucător la Galatasaray sau Inter Milano, atacantul s-a retras din fotbal în 2008. În 2011 a devenit membru al Marii Adunări Naţionale din Turcia. A fugit în SUA în 2017, după ce a fost considerat un trădător în ţara natală, iar acum într-un interviu pentru Welt am Sonntag a recunoscut că trăieşte de pe urma curselor pe care le face pentru Uber.

"Nu mai am nimic. Erdogan mi-a luat totul: dreptul la libertate, libertatea de exprimare şi dreptul de muncă", a explicat Hakan Şukur, după ce preşedintele turc l-a izgonit din ţară cu un mandat de arestare pentru presupusa participare la o lovitură de stat împotriva lui.

"Nimeni nu este în stare să îmi explice care se presupune că a fost rolul meu în lovitura de stat. Nu am făcut nimic ilegal. Nu sunt un trădător şi nici un terorist. Poate sunt un inamic al acestui guvern, dar nu al Turciei. Îmi iubesc ţara", a mai spus fostul mare fotbalist.

Mandat de arestare pe numele lui Hakan Şukur

În 2016, Turcia a emis un mandat de arestare pe numele fostului fotbalist Hakan Şukur în ancheta privind tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie, relatează The Guardian.

Şukur este acuzat de procurori că este “membru al unei grupări teroriste armate", o referire la organizaţia clericului de opoziţie Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele unei lovituri de stat.

Forţele de Poliţie i-au percheziţionat locuinţa lui Şukur din Istanbul, dar şi casa tatălui fotbalistul din Sakarya. Şukur a for acuzat în februarie că l-a insultat pe Twitter pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi riscă să fie condamnat la patru ani de închisoare.

Cine este Hakan Şukur

Şukur a jucat o mare parte din carieră la Galatasaray, unde a fost şi coleg cu Gheorghe Hagi şi cu Gheorghe Popescu. Hakan Şukur are 112 selecţii în naţionala Turciei, pentru care a marcat 51 de goluri în perioada 1992 - 2007, un record.

În afara lui Galatasaray, Hakan Şukur a mai jucat la Sakaryaspor, Bursaspor, Torino, Inter, Parma şi Blackburn Rovers.

Are în palmares Cupa UEFA, opt titluri şi cinci Cupe ale Turciei cu Galatasaray, Cupa Turciei cu Sakaryaspor, plus Cupa Italiei cu Parma.

După retragerea din activitate, a intrat în politică, iar în 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Recep Tayyip Erdogan, partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP). În 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid şi a rămas parlamentar independent. Şukur a candidat şi în 2015, dar nu a mai fost ales.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Drama fostului coleg al lui Hagi şi Popescu la Galatasaray. Legenda Hakan Şukur îşi câştigă existenţa ca şofer de Uber