Antena Meniu Search
x

John McEnroe, în centrul unui scandal din cauza comentariilor răutăcioase făcute la adresa Emmei Răducanu

Comentatorul BBC, fostul jucător de tenis, John McEnroe a fost aspru criticat pe rețelele de socilaizare după ce a sugerat că pentru Emma Răducanu a fost „puțin prea mult” să joace atât de departe la Wimbledon după ce tânăra sportivă cu origini românești s-a retras luni seară din motive medicale.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 12:29

John McEnroe, în centrul unui scandal din cauza comentariilor răutăcioase făcute la adresa Emmei Răducanu:
John McEnroe, în centrul unui scandal din cauza comentariilor răutăcioase făcute la adresa Emmei Răducanu: - Profimedia
  • Emma Răducanu s-a retras de la Wimbledon din cauza problemelor medicale
  • John McEnroe a speculat că nu a putat face față situației

Triplul campion de la Wimbledon a fost criticat și de adversara Emmei Răducanu, Ajla Tomljanovic, precum și de medici pe rețelele de socializare, după ce a sugerat că tenismena de 18 ani din Marea Britanie nu a fost capabilă să facă față presiunii. Emma Răducanu a suferit de crampe la stomac și a primit asistență medicală în timpul celui de-al doilea set, înainte de a se retrage din meciul împotriva lui Ajla Tomljanovic.

Sportiva cu origini românești pierduse primul set și era condusă cu 0-3 în al doilea, în optimi. Ulterior s-a confirmat că s-a retras din meci pentru că avea probleme cu respirația. McEnroe a făcut după meci o comparație cu Naomi Osaka, care s-a retras din French Open și Wimbledon din cauza depresiei și anxietății.

„Evident, îmi pare rău pentru Emma”, a spus McEnroe. „Se pare că a fost puțin prea mult pentru ea și este de înțeles, în special după tot ce am vorbi în ultimele șase săptămâni despre Osaka, care nici măcar nu este aici. Cât de mult pot face față jucătorii? Te face să te uiți la băieții și fetele care joacă de atât de mult timp - cât de bine pot face față. Sperăm că va învăța din această experiență. ”

McEnroe a sugerat, de asemenea, că programarea târzie a meciului a contribuit la situația lui Raducanu. „Nu cred că a ajutat ca meciul anterior a durat atât de mult, deoarece a făcut-o să se gândească mai mult la asta. Este mult de asimilat, mai ales atunci când nu ai mai ajuns niciodată aici”, a spus McEnroe. Cu toate acestea, el a sugerat, de asemenea, că modul în care pierdut acest meci o va ajuta în viitor. „Poate că nu este păcat că acest lucru s-a întâmplat chiar acum când ea are 18 ani. Am jucat acest turneu la 18 ani și într-un fel am fost fericit că am pierdut. Am reușit să înțeleg de ce ar fi nevoie pentru a câștiga.”

Pe acelaşi subiect

După ce i s-au transmis comentariile făcute de McEnroe, Tomljanovic a spus că acestea sunt „cu siguranță dure”. „Nu-mi pot imagina că sunt în pielea ei la 18 ani jucând în runda a patra în țara mea de origine. Este ceva ce nici nu-mi pot imagina. Pentru el să spună asta, este cu siguranță dur. Am experimentat ceva similar, dar nu în această măsură. Știu că este un lucru real. Am vorbit cu sportivi care au trecut prin asta. Nu e usor."

John McEnroe, pus la zid pentru comentariile la adresa Emmei Răducanu: Este beat?

McEnroe a fost criticat și pe rețelele de socializare.  Alex George, medic de urgențe, a scris pe Twitter: „Nu mi-am dat seama că John McEnroe este calificat din punct de vedere medical sau că poate vedea cu raze X!. Sper că Emma Răducanu este în regulă și îi doresc o recuperare rapidă. Țara ei este mândră de ea”

”John McEnroe este beat? Vorbește mizerii despre Emma Răducanu!” și ”Foarte neimpresionat de comentariile lui John McEnroe după meci. Chiar lipsit de respect. În primul rând, sunt extrem de impresionată de modul în care Emma a continuat cât a putut și a făcut tot posibilul să treacă prin asta, în ciuda faptului că se simte clar rău. Va merge departe în tenis, sunt sigură!” sunt câteva dintre comentariile britanicilor pe Twitter. ”Ne pare rău, John McEnroe. Nu poți face un comentariu dur despre retragerea Emmei Raducanu de la Wimbledon fără să știi ce s-a întâmplat de fapt.” a scris un alt utilizator. ”Am mai spus-o, o voi spune din nou. Este timpul să retrageți definitiv acești dinozauri! Același vechi comentariu plictisitor, condescendent, an după an.” a scris un alt comentator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » John McEnroe, în centrul unui scandal din cauza comentariilor răutăcioase făcute la adresa Emmei Răducanu