Antena Meniu Search
x

Meciul de vis dintre Emma Răducanu şi Simona Halep se amână. Emma, eliminată în sferturi la Transylvania Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-1, de Marta Kostiuk din Ucraina, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 6, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj Napoca, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 21:00

Meciul de vis dintre Emma Răducanu şi Simona Halep se amână. Emma, eliminată în sferturi la Transylvania Open

Kostiuk a servit excelent în partida de vineri, s-a mişcat foarte bine, acoperind tot terenul, s-a apărat atent şi a obţinut o victorie meritată, în faţa unei jucătoare care a greşit mult şi a părut total lipsită de concentrare la această partidă. Tenisul "şampanie" al tinerei sportive din Marea Britanie s-a "vărsat" în serii lungi de greşeli neforţate (41 faţă de 16, Kostiuk, 12-12, la lovituri câştigătoare). Emma Răducanu ratează, astfel, o aşteptată întâlnire cu Simona Halep.

În primul set, încheiat după 30 de minute, Kostiuk a făcut break-uri în primul şi al şaptelea ghem, impunându-se cu 6-2. Setul secund a fost şi mai dezechlibrat, Răducanu obţinând doar un ghem, la 0-2, şi înclinându-se după doar 57 de minute.

Kostiuk va evolua, sâmbătă, nu înainte de ora 17.00, în penultimul act, cu Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1. Cele două jucătoare s-au întâlnit de curând, la Indian Wells, în turul al doilea, când românca s-a impus cu scorul de 7-6 (2), 6-1. În cealaltă semifinală vor juca Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2, şi suedeza Rebecca Peterson, locul 99 WTA.

Simona Halep a învins-o pe Jaqueline Cristan în sferturile de finală ale Transylvania Open

Pe acelaşi subiect

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Jaqueline Cristian, locul 105 WTA, beneficiară a unui wildcard. Simona Halep a declarat, vineri, după ce a învins-o pe Jaqueline Cristian în sferturile de finală ale Transylvania Open, că a mai simţit dureri la spate după accidentarea suferită în partida precedentă, dar în general a fost mult mai bine.

Cristian a abordat curajos meciul cu titrata ei adversară. A încercat să joace lung, să o împingă pe Halep cât mai departe de linia de fund a terenului. Principala favorită a reuşit să contracareze această tactică şi să o mişte pe Jaqueline, să o facă să lovească din alergare, situaţie în care rivala ei a pierdut controlul loviturilor. În plus, jucătoarea de 23 de ani a greşit mingi uşoare şi s-a văzut repede condusă cu 0-3.

După ce a salvat o minge de 0-4, pe propriul serviciu, Cristian a pus şi ea un ghem pe tabelă. Unghiurile "desenate" de ea pe teren s-au deschis mai mult şi Halep a început să greşească mai des. Jaqueline a avut trei mingi de break la 1-3, dar Halep le-a anulat servind bine şi a rămas în avantaj de trei ghemuri. Cristian a revenit de la 0-40 în ghemul următor, dar ghemul a mers în dreptul Simonei, care imediat a închis setul cu serviciul, 6-1, după 33 de minute.

Simona Halep nu a strălucit vineri, dar a ştiut să profite de slăbiciunile adversarei sale. Jaqueline a continuat să joace oscilant în setul al doilea. Ici-colo câte o reuşită, urmată de serii de erori neforţate (46 de erori neforţate, faţă de 14 Halep, 8-7, la lovituri câştigătoare). Ea a luat primul ghem al setului, Halep pe următoarele şase, încheind meciul cu 6-1, după 67 de minute de joc.

Fostul lider WTA va evolua în penultimul act cu jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, sau cu Marta Kostiuk din Ucraina, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 6. Acest meci urmează să se desfăşoare pe terenul central de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 10.100 dolari şi cu 110 puncte WTA. Jucătoarele eliminate în sferturi primesc un premiu de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Simona Halep joacă sâmbătă în semifinale la Transylvania Open

Simona Halep, principala favorită, va evolua, sâmbătă, nu mai devreme de ora 17.00, în semifinale la Transylvania Open. Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea ucraineană Maria Kostyuk.

În primul meci al zilei, de la ora 13.00, are loc meciul de dublu din semifinale dintre perechea Irina Begu/Andreea Mitu şi Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Meciul de vis dintre Emma Răducanu şi Simona Halep se amână. Emma, eliminată în sferturi la Transylvania Open