Antena Meniu Search
x

"Onestitatea a fost cea mai mare putere şi cea mai mare slăbiciune a ei". Cum a reacţionat fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, în scandalul de dopaj

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a transmis duminică un mesaj de susţinere pentru fostul lider WTA, prin intermediul unei postări pe Instagram. Cahill este sigur că Simona nu a luat cu bună ştiinţă o substanţa interzisă. "Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aş vrea să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi despre sportivul alături de care am lucrat timp de şase ani", a scris Cahill la începutul postării. 

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 17:33

Cum a reacţionat fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, în scandalul de dopaj
Cum a reacţionat fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, în scandalul de dopaj - Profimedia Images

"În primul şi cel mai important rând: nu există absolut nici măcar o şansă ca Simona să fi luat cu bună ştiinţă sau intenţionat vreo substanţă de pe lista celor interzise. Nici o şansă. Zero.

Ea este o sportivă care era preocupată permanent de orice i-ar fi fost prescris de un medic (ceea ce s-a întâmplat rar) sau despre orice supliment pe care îl folosea sau l-ar fi luat în considerare. Vorbele ei erau întotdeauna: Verificaţi de două ori, de trei ori, pentru a vă asigura că este legal şi permis. Altfel, dacă nu sunteţi siguri, nu iau nimic.

Simona a fost testată de multe ori, la turnee sau la întâmplare. Niciodată nu s-a plâns de asta, pentru că ştia că toţi jucătorii din circuit erau testaţi la fel de des.

Integritatea Simonei este ireproşabilă, iubeşte jocul şi este o persoană cu picioarele pe pământ, care îşi respectă semenii ca o campioană umilă şi abordabilă.

Pe acelaşi subiect

Am stat cu mândrie alături de ea. Onestitatea a fost, întotdeauna, cea mai mare putere şi cea mai mare slăbiciune a ei. Pune-i o întrebare la o conferinţă de presă şi ea va da un răspuns sincer. Şi-a construit o carieră uimitoare alegând să facă lucrurile pe calea cea grea. Pe calea cea bună.

Eu cred în ea! Acum mai mult ca niciodată! Eu îi sunt alături Simonei” a scris Darren Cahill în mesajul postat duminică pe reţelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce riscă Simona Halep după scandalul de dopaj

Simona Halep riscă o suspendare de patru ani. Recunoaşterea faptei şi lipsa vinovăţiei sunt singurele opţiuni care ar putea reduce sancţiunea la jumătate. Doar că stigmatul unui astfel de scandal şi pauza pot fi fatale pentru cariera tenismenei.  

"Nu mai are 20 de ani. Are o vârstă foarte tânără, dar totuşi în a doua jumătate a vârstei pentru sport. Greu ... Nu ştiu cum a fost găsită vinovată, unde sunt probele. Foarte probabil, trebuie să-şi angajeze nişte legalişti care să sape cât se poate de adânc în această problemă", spune Ion Ţiriac.

Fost număr 1 mondial și câștigătoare a două titluri de Grand Slam, Simona nu mai are voie să intre pe teren până la un verdict final. Sportiva a dat 53 de probe de urină și sânge în ultimii trei ani, potrivit datelor oficiale ale Federației Internaționale de Tenis. De mai bine de un an, sportiva nu s-a mai consultat cu Agenţia Anti-Doping din România. A mers doar pe mâna experţilor internaţionali. "Nu a mai considerat necesar să ne solicite nouă sfatul, probabil. Nu este obligatoriu să ne întrebe, dar pentru a se feri de situaţii de genul ăsta trebuia să facă pasul ăsta", consideră Gabriela Andreiaşu, şefa Agenției Anti-Doping din România. 

"Era foarte prudentă. Şi la mese, când ne duceam, avea foarte mare atenţie să nu fim cu altă lume, cu farfuria, că venea a mea, că venea a ei. Uitaţi-vă că niciodată nu este un responsabil la aceste erori. Răducanu şi acum, după 20 de ani, fata asta a încercat să-şi refacă personalitatea, să-şi refacă viaţa. N-a suspendat-o nimeni, dar i-au luat medalia de aur. Eu sper ca Halep să revină moral", adaugă Ion Ţiriac

Vestea a cutremurat lumea tenisului

Scandalul în care este implicată sportiva a făcut înconjurul planetei. New York Times, Le monde sau L' Equipe au titrat, cu litere mari, necazul prin care trece campioana. "Ea s-a păzit. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea", povesteşte Stere Halep, precizând că sportiva va face contestaţie. "Normal!"

Antrenorul Patrick Mouratoglou a postat un mesaj de susţinere pentru Simona: "Te sprijin 100% în această luptă, Simona. Până la capăt". "Aşa vom face, Patrick", a răspuns imediat Halep. Şi Sorana Cârstea o sprijină. "Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă", a scris tenismena pe Instagram. Jaqueline Cristian şi Mihaela Buzărnescu cred şi ele în nevinovăţia lui Halep. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » "Onestitatea a fost cea mai mare putere şi cea mai mare slăbiciune a ei". Cum a reacţionat fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, în scandalul de dopaj