Antena Meniu Search
x

Monica Niculescu, prima româncă eliminată de la Wimbledon

Monica Niculescu este prima româncă eliminată de pe tabloul principal de la ediţia din acest an a Wimbledon, după ce a fost învinsă clar de Aryna Sabalenka, din Belarus, locul 4 mondial şi a doua favorită a competiţiei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.06.2021, 16:45

Monica Niculescu a rezistat doar ceva mai mult de o oră şi 15 minute în faţa Arynei Sabalenka
Monica Niculescu a rezistat doar ceva mai mult de o oră şi 15 minute în faţa Arynei Sabalenka - Profimedia
  • Monica Niculescu a ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon după ce a trecut de calificări.

Meciul dintre Monica Niculescu şi Aryna Sabalenka a fost primul jucat la feminin, la Wimbledon, din cauza condiţiilor meteo care au permis disputarea unor partide doar pe arenele cu acoperiş.

Ajunsă pe tabloul principal al competiţiei după ce a trecut de calificări, Monica Niculescu nu a avut nicio şansă în faţa jucătoarei din Belarus care traversează o perioadă foarte bună în carieră. A fost 6-1, 6-4 pentru Aryna Sabalenka, la capătul unui meci care a durat doar aproximativ o oră şi 17 de minute şi în care sportiva noastră i-a pus probleme reale adversarei doar în setul al doilea.

Monica Niculescu rămâne cu 50 de puncte WTA şi cu un cec în valoare de 48.000 de lire sterline, dar şi cu satisfacţia că a jucat un meci pe tabloul principal al unei competiţii de Grand Slam după o pauză lungă, ea oprindu-se în calificări la ediţiile din acest an a Australian Open şi Roland Garros şi lipsind de la ediţia de anul trecut a US Open.

De partea cealaltă, Aryna Sabalenka are culoar favorabil spre fazele superioare ale competiţiei, ea urmând să joace, în turul II de la Wimbledon, cu americanca Danielle Lao, venită din calificări, sau cu Katie Boulter, din Marea Britanie, sportivă ajunsă pe tabloul principal al competiţiei graţie unui wild-card.

Pe acelaşi subiect

Cinci românce mai sunt prezente pe tabloul principal de la Wimbledon

România le mai are pe tabloul principal de simplu feminin de la Wimbledon pe Mihaela Buzărnescu, joacă împotriva americancei Venus Williams, Irina Begu, joacă împotriva americancei Katie Volynets, Ana Bogdan, joacă împotriva rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, Patricia Maria Ţig, joacă împotriva rusoaicei Daria Kasatkina, şi Sorana Cîrstea, joacă împotriva britanicei Samantha Murray Sharan.

Dintre cele cinci românce, Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu erau programate să joace luni însă rămâne de văzut dacă cele două mai pot evolua, în condiţiile în care Mihaela Buzărnescu este programată să joace abia în al patrulea meci de pe terenul 2, iar Irina Begu ar urma să joace în al doilea meci de pe terenul 11.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Monica Niculescu, prima româncă eliminată de la Wimbledon