Antena Meniu Search
x

Marius Copil, prima victorie la un Grand Slam de tenis după un an şi jumătate

Marius Copil, cel mai bine cotat jucător de tenis din România, a acces, marţi, în turul II al calificărilor de la Wimbledon.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.06.2021, 15:44

Marius Copil nu a mai ajuns pe tabloul principal al unui Grand Slam de tenis de la US Open 2019
Marius Copil nu a mai ajuns pe tabloul principal al unui Grand Slam de tenis de la US Open 2019 - Hepta
  • Marius Copil nu a mai evoluat pe tabloul principal al unui Grand Slam de tenis de la US Open 2019.

A fost prima victorie obţinută de Marius Copil la un turneu de Grand Slam după aproximativ un an şi jumătate. El nu mai câştigase un meci la un turneu de Grand Slam de la ediţia de anul trecut a Australian Open, când l-a bătut, tot în primul tur al calificărilor, pe Wu Tung Lin, din Taipei.

Ulterior, Marius Copil a fost eliminat încă din primul tur al calificărilor la Roland Garros 2020 şi 2021 şi la Australian Open 2021, în timp ce ediţia de la Wimbledon de anul trecut nu a avut loc, iar la US Open 2020 a absentat.

De această dată, Marius Copil, locul 222 mondial, l-a învins pe bulgarul Dimităr Kuzmanov, locul 244 mondial, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat doar 68 de minute şi în care românul a servit excelent, reuşind şapte aşi şi încheind partida cu peste 80% puncte făcute atât cu mingile jucate pe primul serviciu, cât şi cu mingile jucate pe al doilea serviciu. De altfel, Kuzmanov nu numai că nu a făcut niciun break, dar şi-a creat o singură şansă de a câştiga un game pe serviciul adversarului.

Marius Copil - Antoine Hoang, în turul II al calificărilor de la Wimbledon

Pe acelaşi subiect

Marius Copil are un meci mult mai greu în turul II al calificărilor de la Wimbledon. El dă piept cu francezul Antoine Hoang, locul 156 mondial şi favorit 31 în calificările de la Wimbledon. Hoang s-a impus în primul tur, scor 3-6, 6-3, 6-4, în confruntarea cu americanul Thai Son Kwiatkowski, locul 223 mondial.

Antoine Hoang are 25 de ani şi cel mai sus a fost pe locul 98 mondial, în august 2019. A ajuns doar de trei ori pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, prinzând chiar un tur III la Roland Garros, în 2019, când a reuşit să-i bată pe Damir Dzumhur, din Bosnia Herţegovina, 6-4, 0-6, 7-6, 6-3, şi pe spaniolul Fernando Verdasco, favorit 23, 6-4, 3-6, 7-6, 7-5, înainte să fie învins de francezul Gael Monfils, favorit 14, 6-3, 6-2, 6-3.

Marius Copil şi Antoine Hoang s-au mai întâlnit o singură dată, la Antwerp, în 2019, iar românul s-a impus atunci de o manieră categorică, scor 6-1, 6-3. În cazul în care trece, din nou, de Hoang, românul joacă pentru calificarea pe tabloul principal al competiţiei cu unul dintre Damir Dzumhur, Bosnia Herţegovina, locul 126 mondial, Quentin Halys, Franţa, locul 198 mondial, Alex Molcan, Slovacia, locul 158 mondial, şi Ernesto Escobedo, Statele Unite ale Americii, locul 183 mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Marius Copil, prima victorie la un Grand Slam de tenis după un an şi jumătate