Antena Meniu Search
x

Şapte românce şi Marius Copil, în calificările de la Wimbledon. Totul despre primele meciuri

România este reprezentată de şapte sportive, dar şi de Marius Copil, în calificările de la Wimbledon, iar primele meciuri sunt programate încă de marţi, astfel că a sosit momentul să aflăm totul despre partidele pe care le au de disputat românii.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.06.2021, 11:47

Cinci românce sunt calificate direct pe tabloul principal de la Wimbledon
Cinci românce sunt calificate direct pe tabloul principal de la Wimbledon - Facebook Wimbledon
  • România are deja cinci sportive calificate pe tabloul principal de la Wimbledon.
  • Ediţia din acest an a Wimbledon are loc în perioada 28 iunie - 11 iulie.

Alexandra Dulgheru - Danielle Lao (Statele Unite ale Americii)

Alexandra Dulgheru, locul 358 mondial, a prins loc în calificările de la Wimbledon graţie clasamentului protejat şi urmează să dea piept cu Danielle Lao, din Statele Unite ale Americii. Este un adevărat duel al veteranelor în condiţiile în care "Piti" Dulgheru a ajuns deja la 32 de ani şi înfruntă o sportivă de 30 de ani care ocupă locul 238 mondial. Alexandra Dulgheru încearcă să ajungă pentru a V-a oară pe tabloul principal de la Wimbledon. Din cauza problemelor medicale, ea nu a mai ajuns pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam din 2018, când s-a oprit în turul doi al turneului de la Wimbledon. În primul tur al calificărilor, sportiva noastră are în faţa o americancă ce a prins doar două prezenţe pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Danielle Lao a fost eliminată încă din primul tur la US Open atât în 2017, cât şi în 2018. Alexandra Dulgheru şi Danielle Lao nu s-au mai întâlnit până acum. Învingătoarea dă piept, în turul II al calificărilor, cu învingătoarea dintre Viktoriya Tomova (Bulgaria, favorită 2) şi Irene Burillo Escorihuela (Spania).

Jaqueline Cristian - Tereza Smitkova (Cehia)

Jaqueline Cristian, locul 153 mondial, luptă pentru a ajunge pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. La Roland Garros a fost la un pas de a-şi îndeplini visul. În primul tur al calificărilor de la Wimbledon, sportiva noastră dă piept cu Tereza Smitkova (Cehia). Smitkova are 26 de ani şi este locul 487 mondial, dar în aprilie 2015 ajunsese până pe locul 57 mondial. Smitkova, ca şi Alexandra Dulgheru, a prins loc în calificările de la Wimbledon graţie clasamentului protejat. Smitkova a ajuns până în optimile de finală de la Wimbledon în 2014 şi are în palmares un titlu WTA cucerit la Limoges, în Franţa, în 2014, 7-6, 7-5, în finala cu Kristina Mladenovic (Franţa). Tereza Smitkova şi Jaqueline Cristian s-au întâlnit o dată, în octombrie 2017, când românca avea doar 19 ani. Smitkova s-a impus atunci, scor 6-3, 6-4, într-un meci jucat la Joue-Les-Tours (Franţa). Învingătoarea dintre Jaqueline Cristian şi Tereza Smitkova joacă, în turul II al calificărilor de la Wimbledon, cu învingătoarea dintre Timea Baboş (Ungaria, favorită 7) şi Barbara Haas (Austria).

Pe acelaşi subiect

Irina Bara - Cristina Bucşa (Spania)

Irina Bara, locul 113 mondial, este favorită 9 în calificările de la Wimbledon. În primul tur, Irina Bara este implicată într-un meci special. Ea o înfruntă pe Cristina Bucşa, 23 de ani, locul 154 mondial. Cristina Bucşa este o sportivă născută la Chişinău, în Republica Moldova, dar care din 2015 reprezintă Spania. Irina Bara luptă pentru a ajunge pentru a treia oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Ea a jucat la Roland Garros atât anul trecut, cât şi anul acesta. De partea cealaltă, Cristina Bucşa are patru trofee ITF în palmares, dar până acum nu a apucat să joace pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Irina Bara şi Cristina Bucşa s-au întâlnit de trei ori până acum, iar românca a câştigat două dintre cele trei partide. A fost 6-0, 6-4 la Tarragona, în 2016, şi 6-2, 6-2 la Valencia, în 2017, în timp ce Cristina Bucşa a câştigat un meci jucat tot la Valencia, în 2016, scor 6-1, 6-3. Învingătoarea dintre Irina Bara şi Cristina Bucşa are meci greu în turul II al calificărilor de la Wimbledon, urmând să dea piept cu învingătoarea dintre Mandy Minella (Luxemburg) şi Kateryna Bondarenko (Ucraina).

Elena Gabriela Ruse - Simona Waltert (Elveţia)

Elena Gabriela Ruse, 23 de ani, locul 199 mondial, este o sportivă care a primit o atenţie specială pe pagina Wimbledon şi asta pentru că ar fi una dintre cele cinci sportive care sunt de urmărit în calificările de la Wimbledon. Elena Gabriela Ruse încearcă să ajungă pentru a treia oară pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce în 2018 şi în 2019 a fost eliminată în primul tur. Deocamdată, sportiva noastră trebuie să treacă de Simona Waltert, din Elveţia, 20 de ani, locul 240 mondial. Simona a cucerit cinci trofee ITF până acum, dar nu a ajuns pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Cele două sportive s-au mai întâlnit o dată, la Montreaux, în 2018. Atunci, românca s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-3. Învingătoarea dintre Elena Gabriela Ruse şi Simona Waltert joacă în turul II al calificărilor de la Wimbledon cu învingătoarea dintre Oceane Dodin (Franţa, favorită 10) şi Eva Guerrero Alvarez (Spania).

Irina Fetecău - Mayar Sharif (Egipt)

Irina Fetecău, 25 de ani, locul 244 mondial, este o apariţie rară chiar şi în calificările turneelor de Grand Slam. Irina are meci greu, urmând să dea piept cu Mayar Sharif (Egipt), 25 de ani, locul 117 mondial. Egipteanca este o sportivă experimentată, chiar dacă până acum nu a intrat între primele 100 de jucătoare ale lumii. Are nouă trofee ITF câştigate şi a pătruns pe tabloul principal la Roland Garros, anul trecut, şi la Australian Open, anul acesta. Ba chiar la Australian Open a bifat şi prima victorie obţinută pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, 7-5, 7-5 cu Chloe Paquet (Franţa). Irina Fetecău şi Mayar Sharif nu s-au mai întâlnit până acum, iar învingătoarea dă piept, în turul II al calificărilor de la Wimbledon, cu învingătoarea dintre Natalia Vikhlyanţeva (Rusia) şi Jule Niemeier (Germania).

Gabriela Talabă - Lesia Ţurenko (Ucraina)

Gabriela Talabă, 25 de ani, locul 207 mondial, luptă pentru a ajunge pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Pentru început o va avea în faţă pe Lesia Ţurenko, din Ucraina, 32 de ani, locul 164 mondial, dar o sportivă care, în februarie 2019, ajungea până pe locul 23 mondial. Ucraineanca are zeci de meciuri jucate la turnee de Grand Slam, ajungând inclusiv până în sferturile de finală de la US Open, în 2018. Gabriela Talabă şi Lesia Ţurenko nu s-au mai întâlnit până acum, iar învingătoarea joacă, în turul II al calificărilor de la Wimbledon, cu învingătoarea dintre Renata Zarazua (Mexic, favorită 27) şi Tara Moore (Marea Britanie, wild-card).

Monica Niculescu - Ulrikke Eikeri (Norvegia)

Monica Niculescu, 33 de ani, locul 193 mondial, luptă pentru a prinde prima calificare pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam după o lungă pauză. Monica Niculescu este în căutarea formei care o ajuta să ajungă până în optimile de finală de la US Open, în 2011, şi până în optimile de finală de la Wimbledon, în 2015. În primul meci din calificări, sportiva noastră o înfruntă pe Ulrikke Eikeri, din Norvegia, 28 de ani, locul 247 mondial. În ciuda vârstei, Eikeri este o sportivă mai puţin cunoscută. Eikeri a câştigat 11 trofee ITF de-a lungul timpului, dar nu a jucat niciodată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Monica Niculescu şi Ulrikke Eikeri nu s-au mai întâlnit până acum, iar învingătoarea joacă, în turul II al calificărilor de la Wimbledon, cu învingătoarea dintre Stefanie Voegele (Elveţia, favorită 17) şi Asia Muhammad (Statele Unite ale Americii).

Marius Copil - Dimităr Kuzmanov (Bulgaria)

Ca de obicei în ultimii ani, Marius Copil este singurul reprezentant al României în competiţia de simplu masculin de la turneele de Grand Slam. Ajuns pe locul 222 mondial, după ce în ianuarie 2019 era pe locul 56 mondial, tenismenul român nu a mai ajuns pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam de la US Open 2019. La Wimbledon, în primul tur al calificărilor, Marius îl înfruntă pe Dimităr Kuzmanov, din Bulgaria, 27 de ani, ocupantul locului 244 mondial. Kuzmanov traversează cam cea mai bună perioadă a carierei, el ajungând pe locul 237 mondial, cea mai bună clasare, în urmă cu o lună. Copil l-a bătut pe Kuzmanov la Napoli, în 2016, scor 6-3, 4-6, 6-2. În cazul în care trece de Kuzmanov, Copil joacă, în turul II al calificărilor de la Wimbledon, cu Antoine Hoang (Franţa), favorit 31, sau cu Thai-Son Kwiatkowski, din Statele Unite ale Americii.

România are cinci sportive calificate deja pe tabloul principal de la Wimbledon: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Maria Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Şapte românce şi Marius Copil, în calificările de la Wimbledon. Totul despre primele meciuri