Antena Meniu Search
x

Novak Djokovici nu va fi expulzat. Avocații au reușit să oprească deportarea lui din Australia până luni. Scandal diplomatic imens

Novak Djokovici a rămas blocat timp de mai multe ore pe un aeroport din Melbourne noaptea trecută, prins într-o vâltoare politică internațională, după ce a întâmpinat probleme cu viza pentru Australia. Jucătorul a ajuns miercuri la Melbourne și urma să joace la Australian Open, deși nu este vaccinat anti-COVID, spunând că are o scutire medicală.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.01.2022, 14:31

Vezi și

UPDATE: Apelul la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia pentru Novak Djokovici va fi judecat luni, iar până atunci numărul 1 mondial va rămâne la Melbourne. Judecătorul Anthony Kelly a decis se dea hotărărea finală luni, la ora locală 10.00, atunci când se va afla dacă jucătorul va rămâne în Australia sau va reveni în Serbia.

Miercuri, Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată.

Djokovici a aterizat pe aeroportul Tullamarine din Melbourne miercuri, în jurul orei 23:30, ora locală, după un zbor de 14 ore din Dubai. Potrivit Reuters, joi dimineață, sportivul încă aștepta permisiunea pentru a intra în țară, după ce a reieșit că echipa sa a solicitat o viză care nu permite scutiri medicale. Oficialii guvernamentali au transmis că nu îi vor acorda sprijin lui Novak Djokovic pentru a intra în țară.

Mișcarea extraordinară a guvernului australian de a-l bloca pe Djokovici să intre în țară din cauza unei greșeli pe formularul său de viză ar putea duce la un incident diplomatic între Canberra și Belgrad.

Pe acelaşi subiect

Președintele sârb cere ca Novak Djokovici să fie lăsat să joace la Australian Open

„Tocmai am încheiat conversația telefonică cu Novak Djokovici”, a scris președintele sârb Aleksandar Vucic pe Instagram. „I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el și că facem totul ca hărțuirea celui mai bun jucător de tenis din lume să se încheie imediat. În conformitate cu toate normele dreptului internațional, Serbia va lupta pentru Novak, adevăr și dreptate. Novak este puternic, așa cum știm cu toții”.

Vucic l-a convocat pe ambasadorul australian la Belgrad și a cerut să-l elibereze imediat pe Djokovici pentru a juca la Australian Open, a informat presa sârbă.

Tatăl lui Novak Djokovici, reacție vehementă după ce viza sportivului a fost refuzată

Tatăl lui Djokovici, Srdjan, a spus că fiul său a fost lăsat singur într-o cameră a aeroportului, sub pază armata, timp de mai multe ore, așteptând o decizie finală cu privire la posibilitatea de a intra în Australia.

„Nu am idee ce se întâmplă, mi-au ținut fiul în captivitate timp de cinci ore”, a declarat Srdjan pentru Sputnik. „Dacă nu-l lasă să plece într-o jumătate de oră, ne adunăm în stradă”, a mai spus el.

Participarea lui Novak Djokovici la Australian Open 2022, un scandal cu miză uriașă

Australia, în special statul Victoria, a suferit cel mai lung lockdown cumulat din lume, iar valul Covid cauzat de varianta Omicron a dus la cifre record.

Participarea lui Novak Djokovici la Australian Open a provocat un scandal cu o miză financiară uriaşă. Regulile de la primul turneu de Grand Slam al anului îi obligă pe jucători, pe staff-ul acestora şi pe fani să fie vaccinaţi. În cazul lui Novak Djokovici s-a făcut o excepţie după ce sportivul a spus că are motivele medicale pentru care nu s-a vaccinat. Decizia i-a înfuriat pe fani, pe ceilalţi sportivi, dar şi pe localnicii care au amenințat că vor boicota turneul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Novak Djokovici nu va fi expulzat. Avocații au reușit să oprească deportarea lui din Australia până luni. Scandal diplomatic imens