Antena Meniu Search
x

Real Madrid - Bayern Munchen 2-1. Calificare dramatică pentru echipa lui Ancelotti, cu goluri în ultimele minute

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ''Santiago Bernabeu'', în manşa secundă a semifinalelor.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 00:38

Real Madrid a învins pe Bayern Munchen cu 2-1 în Champions League
Real Madrid a învins pe Bayern Munchen cu 2-1 în Champions League - Profimedia Images

După 2-2 la Munchen, Bayern a deschis scorul prin Alphonso Davies (68), dar campioana Spaniei s-a impus graţie dublei lui Joselu (88, 90+1).

Portarul Manuel Neuer, care a fost senzaţional în cea mai mare parte a meciului, a gafat pe final şi le-a permis madrilenilor să revină în meci.

Gazdele au avut prima mare ocazie în min. 13, când Vinicius Junior a primit o minge în careu şi a şutat la colţul lung, dar balonul a lovit bara şi a revenit în teren, de unde Rodrygo l-a luat la ţintă pe portarul Neuer, care a reuşit să reţină în doi timpi.

Bayern a replicat prin Harry Kane, care a şutat din voleu, însă Lunin a fost la post şi a acordat corner (28).

Realul a fost din nou periculoasă prin Vinicius, al cărui şut cu efect la colţul lung nu a găsit un coechipier, dar a fost aproape să îl păcălească pe Neuer, goalkeeper-ul acordând corner în cele din urmă (39).

Bavarezii au mai avut şi ei o situaţie notabilă până la pauză, dar Lunin nu a avut emoţii la şutul lui Mazraoui de la circa 25 de metri (44).

După pauză, portarul ucrainean l-a blocat pe Kane (53) la colţul scurt, dar imediat ''los blancos'' au creat pericol la poarta lui Neuer, prin Rodrygo (55), care a deviat mingea milimetric pe lângă bară.

Neuer a fost providenţial (59) la lovitura liberă executată de Rodrygo de la circa 20 de metri, iar apoi a apărat şi şutul lui Vinicius Junior (60).

Echipa oaspete a reuşit să treacă peste momentul delicat şi a ameninţat poarta lui Lunin prin Musiala (66), dar portarul ucrainean a respins în corner.

În min. 68, fundaşul stânga canadian Alphonso Davies, despre care s-a scris că ar putea ajunge la Real Madrid în această vară, l-a driblat pe Rudiger şi a şutat cu dreptul la vinclu, deschizând scorul.

Ancelotti a făcut schimbări şi acestea au părut să dea roade, însă golul lui Nacho (71), după un corner, a fost anulat pentru fault comis asupra lui Kimmich.

Bayern a fost aproape de a tranşa soarta calificării, însă Harry Kane a şutat în plasa laterală (76).

Realul a continuat să preseze, iar centrarea lui Rudiger a fost reluată de Vinicius, însă mingea a trecut peste poartă (83).

În min. 88, brazilianul Vinicius Junior a şutat cu pământul din afara careului, Neuer a scăpat mingea în faţă, şi Joselu, inspirat introdus de Ancelotti pe gazon, a reluat oportunist în plasă, restabilind egalitatea.

Bayern Munchen a acuzat şocul şi a defensiva sa a cedat din nou, Joselu marcând în centrarea lui Rudiger (90+1), din mijlocul unei apărări dezorganizate.

Realul a gestionat aproape perfect restul timpului rămas (partida a avut 15 minute adiţionale), deşi Bayern a trimis mingea în plasă, prin De Ligt, la o fază confuză, la care s-a acordat ofsaid.

În finala care va avea loc pe 1 iunie, la Londra, pe Stadionul Wembley, Real Madrid va înfrunta o altă echipe germană, pe Borussia Dortmund, care a trecut în semifinale de Paris Saint-Germain, după ce a câştigat ambele manşe cu 1-0.

Real Madrid va juca a 18-a sa finală în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, pe care a câştigat-o de 14 ori (record). Madrilenii au şapte finale în plus faţă de orice altă echipă. Antrenorul Carlo Ancelotti se află în faţa celei de-a şasea finală ca antrenor, cu două în plus faţă de orice tehnician din istoria competiţiei.

Bayern a ratat astfel o reeditare a finalei Ligii Campionilor din 2013, când o învingea pe Borussia Dortmund în ultimul act. Bavarezii vor încheia pentru prima oară în ultimii zece ani un sezon fără să câştige măcar un trofeu.

Mijlocaşul german Toni Kroos a jucat a 20-a sa semifinală de Champions League, fiind depăşit la acest capitol de Cristiano Ronaldo (21), fostul său coechipier de la Real Madrid.

Thomas Thuchel rămâne ultimul antrenor care a învins-o pe Real Madrid pe ''Santiago Bernabeu'' în Champions League, în aprilie 2022, când se afla pe banca echipei Chelsea.

Pe ''Santiago Bernabeu'', în faţa a 76.579 de spectatori, au evoluat echipele:

Real Madrid: Lunin - Dani Carvajal, Rudiger, Nacho Fernandez (căpitan), Ferland Mendy - Fede Valverde (Joselu, 81), Toni Kroos (Modric, 69), Tchouameni (Camavinga, 70) - Bellingham (Eder Militao, 90+10) - Rodrygo (Brahim Diaz, 81), Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Bayern Munchen: Neuer (căpitan) - Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, A. Pavlovic - L. Sané (Minjae Kim, 76), Gnabry (Alphonso Davies, 27), Musiala (Thomas Muller, 85) - Harry Kane (Choupo-Moting, 85). Antrenor: Thomas Tuchel.

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia).

Cartonaş galben: Camavinga (90+11).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sport » Real Madrid - Bayern Munchen 2-1. Calificare dramatică pentru echipa lui Ancelotti, cu goluri în ultimele minute