Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea, succes remarcabil în primul tur al turneului de tenis de la Montreal. Simona Halep revine în activitate după trei luni

Sorana Cîrstea a obţinut, luni, calificarea în turul II al turneului feminin de tenis de la Montreal (Canada), competiţie dotată cu premii totale în valoare de peste 1,8 milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 22:20

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Montreal
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Montreal - Profimedia
  • Sorana Cîrstea şi Simona Halep sunt singurele românce prezente pe tabloul principal de simplu al turneului feminin de la Montreal.

Sorana Cîrstea, locul 40 mondial, a trecut, în primul tur al competiţiei, de Alison Riske, din Statele Unite ale Americii, o sportivă mai bine cotată decât jucătoarea noastră.

A fost 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 34 de minute şi în care Sorana a ştiut să profite la maxim de greşelile numeroase comise de adversara ei. Graţie acestui succes, Sorana şi-a asigurat 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 13.300 de dolari.

Totuşi, pentru Sorana urmează, în turul II al competiţiei, un meci mult mai greu cu Victoria Azarenka, din Belarus, locul 15 mondial şi a opta favorită a competiţiei. Graţie statutului de cap de serie, Victoria Azarenka a avut "bye" în turul I, ea urmând să intre în competiţie abia în turul al doilea.

Sorana Cîrstea şi Victoria Azarenka s-au întâlnit de patru ori până acum, iar jucătoarea din Belarus a câştigat trei dintre meciuri. A fost 6-0, 6-0 pentru Azarenka la Roland Garros, în 2008, 6-1, 6-3 la Wimbledon, tot în 2008, şi 6-3, 7-6 la Wimbledon, în 2009. Sorana a câştigat ultimul meci direct cu Azarenka, tot la Wimbledon, anul acesta. A fost 7-6, 3-6, 6-4 pentru sportiva noastră.

Pe acelaşi subiect

Turneul de la Montreal marchează revenirea în activitate a Simonei Halep

Turneul de tenis de la Montreal ar urma să marcheze, după o pauză de aproape trei luni, revenirea în activitate a Simonei Halep. Simona nu a mai jucat un meci oficial de la Roma, de la începutul lunii mai, când a suferit o accidentare. A încercat de mai multe ori să facă antrenamente la intensitate mărită, pentru a forţa o revenire mai rapidă pe teren, însă nu a reuşit acest lucru, astfel că a ratat, pe rând, Roland Garros şi Wimbledon, dar şi Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sperăm ca, de această dată, Simona Halep să nu mai aibă probleme, mai ales că ea are nevoie rapidă de rezultate favorabile în condiţiile în care a retrogradat până pe locul 13 în clasamentul mondial.

Chiar şi aşa, Simona este cap de serie numărul 6 la Montreal şi intră direct în turul II al competiţiei, urmând să dea piept cu învingătoarea dintre americanca Danielle Collins, locul 28 mondial, şi elveţianca Jil Teichmann, locul 65 mondial.

Simona Halep a învins-o pe Danielle Collins la US Open, în 2014, 6-7, 6-1, 6-2, în timp ce cu Jil Teichmann nu s-a mai întâlnit până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea, succes remarcabil în primul tur al turneului de tenis de la Montreal. Simona Halep revine în activitate după trei luni