Antena Meniu Search
x

Foto Tottenham - AC Milan 0-0. Italienii, din nou în sferturile Ligii Campionilor după mai bine de un deceniu

Tottenham - AC Milan 0-0. AC Milan s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Tottenham Hotspur, 0-0, miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a optimilor de finală, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 00:39

Formaţiile Bayern Munchen şi AC Milan s-au calificat, miercuri seară, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, trecând în optimi de Paris Saint-Germain, respectiv de Tottenham Hotspur.

Rossoneri au câştigat în tur cu 1-0, într-un meci în care portarul român Ciprian Tătăruşanu a avut o evoluţie foarte bună. Meciul de la Londra a început cu o întârziere de zece minute, din cauza faptului că ambele echipe au ajuns cu greutate la stadion. Marţi seara, un alt meci desfăşurat la Londra, Chelsea - Borussai Dortmund, a început cu întârziere din acelaşi motiv.

Prima repriză nu a avut ocazii clare de gol, cea mai bună oportunitate fiind irosită de Junior Messias (19), din poziţie foarte bună. După pauză, Brahim Diaz a fost blocat succesiv de Lenglet şi de portarul Forster (51). La poarta cealaltă, francezul Maignan, care i-a luat locul lui Tătăruşanu, a respins şutul danezului Hojbjerg (64). Forster s-a opus şi la mingea trimisă de Giroud la colţul scurt (67).

Tottenham a rămas în zece oameni în min. 77, când fundaşul argentinian Cristian Romero a avut o intrare dură la Theo Hernandez şi a primit al doilea cartonaş galben. Milan a avut şansa de a închide conturile, dar Tonali a ratat din poziţie excelentă un atac supranumeric, purtat de Rafael Leao (84). Maignan a salvat o situaţie critică pe final (90+4), la lovitura de cap a lui Kane, care putea trimite meciul în prelungiri.

Pe acelaşi subiect

AC Milan s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor pentru prima dată după 2012

La faza care a urmat, la cealaltă poartă, belgianul Origi a trimis mingea în bară (90+4). ''Diavolul milanez'' nu se mai calificase în sferturile Champions League din 2012.

În faţa a 61.000 de spectatori, pe Tottenham Hotspur Stadium au evoluat echipele:

Tottenham: Forster - Cr. Romero, Lenglet, Ben Davies - Emerson Aparecido (Richarlison, 70), Skipp, Hojbjerg, Perisic (Pedro Porro, 53) - Kulusevski (D. Sanchez, 83), Kane (căpitan), Heung-min Son. Antrenor: Antonio Conte.

AC Milan: Maignan - M. Thiaw, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez (căpitan) - Junior Messias (Saelemaekers, 56), Tonali, Krunic, - Brahim Diaz (Bennacer, 81), Giroud (Origi, 81), Rafael Leao (Rebic, 89). Antrenor: Stefano Pioli.

Arbitru: Clement Turpin (Franţa).

Marţi s-au calificat în sferturile de finală Chelsea Londra (scor 2-1 la general cu Borussia Dortmund) şi Benfica Lisabona (7-1 la general cu FC Bruges).

Programul celorlalte meciuri din optimile de finală:

14 martie, ora 22.00

Manchester City – Leipzig, în tur 1-1

FC Porto – Inter Milano, în tur 0-1

15 martie, ora 22.00

Real Madrid – FC Liverpool, în tur 5-2

Napoli – Frankfurt, în tur 2-0

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală şi semifinale va avea loc la 17 martie. Meciurile din sferturi se vor disputa la 11/12 şi 18/19 aprilie. Semifinalele vor avea loc la 9/10 şi 16/17 mai.

Cum arată tabloul optimilor de finală din Liga Campionilor

Benfica – Club Brugge 5-1 (2-0 în tur)

Chelsea – Borussia Dortmund 2-0 (0-1)

Bayern – PSG 2-0 (1-0)

Tottenham – AC Milan 0-0 (0-1)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Tottenham - AC Milan 0-0. Italienii, din nou în sferturile Ligii Campionilor după mai bine de un deceniu