Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Bayern - PSG 2-0, în optimile Ligii Campionilor. Francezii nu au avut nicio șansă

Bayern- PSG 2-0. Bayern Munchen a eliminat-o pe Paris Saint-Germain din Liga Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe scorul de 2-0, miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor de finală, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.03.2023 , 00:21

După 1-0 la Paris, bavarezii s-au impus şi pe Allianz Arena, prin golurile marcate în repriza secundă de Eric Maxim Choupo-Moting (61) şi Serge Gnabry (89), ambele venite după baloane pierdute de Verratti. Fără piese de bază precum Kimpembe sau Neymar, iar din prima repriză şi fără Marquinhos (accidentat), PSG şi-a creat câteva ocazii, dar nu a reuşit să învingă defensiva solidă a campioanei Germaniei.

Messi a fost blocat în careu în două rânduri (25), mai întâi de olandezul De Ligt, iar apoi de portarul elveţian Sommer. Bayern a fost periculoasă prin Musiala (32), dar Donnarumma a respins şutul trimis la colţul stâng de talentatul mijlocaş german. De Ligt a fost providenţial (38), respingând de pe linia porţii mingea trimisă de portughezul Vitinha, după o minge pierdută de portarul Sommer.

PSG şi-a asumat tot mai multe riscuri după pauză, iar Bayern a reuşit să deschidă scorul prin Choupo-Moting (61), din pasa lui Goretzka. Camerunezul Choupo-Moting, fost la PSG, a reuşit al 11-lea său gol în Champions League.

Articolul continuă după reclamă

Sommer s-a remarcat în min. 64, când a respins mingea reluată de Ramos în urma unui corner. În min. 88, Zaire-Emery l-a găsit foarte bine în careu pe Mbappe, dar Davies l-a deposedat în ultimul moment.

Pe acelaşi subiect

Bayern a tranşat definitiv disputa în min. 89, pe contraatac, prin Gnabry

Scorul putea fi şi mai mare, dar Donnarumma a apărat şutul lui Davies (90+2).Thomas Muller, căpitanul lui Bayern, a ajuns la a 65-a apariţie în fazele eliminatorii ale Champions League, doar Cristiano Ronaldo (85) şi Messi (77) având mai multe.

PSG părăseşte Liga Campionilor în optimile de finală pentru al doilea sezon consecutiv. Bayern s-a calificat în sferturi pentru a patra oară la rând.

Pe Allianz Arena, în faţa a 75.000 de spectatori, au evoluat echipele:

Bayern: Sommer - Stanisic, De Ligt, Upamecano, Davies - Kimmich, Goretzka - K. Coman (Gnabry, 86), Th. Muller (căpitan; Cancelo, 86), Musiala (Mane, 82) - Choupo-Moting (L. Sane, 68). Antrenor: Julian Nagelsmann.

PSG: Donnarumma - Danilo Pereira, S. Ramos, Marquinhos (căpitan; Mukiele, 36; Bitshiabu, 46) - Hakimi, Vitinha (Ekitike, 82), Verratti, Fabian Ruiz (Zaire-Emery, 76), Nuno Mendes (Bernat, 82) - Messi, Mbappe. Antrenor: Christophe Galtier.

Liga Campionilor. Christophe Galtier, încrezător înainte de Bayern - PSG

Christophe Galtier era încrezător că PSG poate să anuleze rezultatul din meciul tur și să se califice în sferturi, însă, totodată, spunea că nu va face o dramă dacă echipa sa va fi eliminată din Champions League.

„Va trebui să jucăm mult mai mult decât am făcut-o în tur, cu un alt plan de joc. Prezența lui Kylian Mbappe ne permite să avem mai multă profunzime și percuție, dar va trebui să stăm mai sus pe teren și mai ales să recuperăm mingea mai sus în terenul advers. Va trebui să avem un comportament mult mai agresiv, să jucăm un meci mai complet decât în tur. Nu, personal nu am acest sentiment (n.r. că nu va face o dramă, dacă PSG va fi eliminată din Champions League). La PSG toate meciurile sunt importante, este o competiție foarte dificilă, mâine (n.r. azi) vor exista un câștigător și un învins și toți ne dorim ca PSG să câștige, dar asta e situația. Champions League este un obiectiv foarte mare, suntem hotărâți să ajungem cât mai departe în această competiție. Vom fi pe un stadion magnific, plin, dar îndrăznesc să sper că vom răci atmosfera asta. Aud și citesc ce se spune (n.r. despre accidentarea lui Neymar). În primul rând, sunt foarte necăjit, iar primul necăjit este el, dar este un jucător decisiv, Neymar are 17 goluri și 11 pase decisive în acest sezon. S-a accidentat grav, a fost întotdeauna foarte profesionist de când sunt eu la club, a avut o perioadă foarte grea după Cupa Mondială. Să-l ai pe Neymar este un plus”, declarase Christophe Galtier, înaintea returului cu Bayern, potrivit AS.RO.

Cum arată tabloul optimilor de finală din Liga Campionilor

Benfica – Club Brugge 5-1 (2-0 în tur)

Chelsea – Borussia Dortmund 2-0 (0-1)

Bayern – PSG 2-0 (1-0)

Tottenham – AC Milan 0-0 (0-1)

Manchester City – Leipzig, 14 martie, 22:00 (1-1)

FC Porto – Inter, 14 martie, 22:00 (0-1)

Real Madrid – Liverpool, 15 martie, 22:00 (5-2)

Napoli – Frankfurt, 15 martie, 22:00 (2-0)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Bayern - PSG 2-0, în optimile Ligii Campionilor. Francezii nu au avut nicio șansă