Antena Meniu Search
x

Jeff Bezos va zbura în spațiu pe 20 iulie împreună cu fratele său. Cât costă al treilea loc în racheta New Shepard, scos la licitație

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a declarat că va zbura în spațiu cu fratele său, în primul zbor cu echipaj uman lansat de compania sa, Blue Origin.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 21:30

Vezi și

Jeff Bezos va zbura în spațiu cu New Shepard, nava rachetă realizată de compania Blue Origin. Zborul este programat pentru 20 iulie, la 15 zile după ce va demisiona oficial din funcția de CEO al Amazon.

Într-o postare pe Instagram, Bezos spune că și-a dorit toată viața lui să zboare în spațiu. Blue Origin a scos la licitație, de asemenea, un loc în capsulă, pentru cineva care se va alătura celor doi frați în primul zbor cu echipaj. Jeff Bezos este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. El are o avere estimată la 186,2 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

„Pe 20 iulie, voi face călătoria cu fratele meu”, a scris el în postarea de pe Instagram. „Cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten al meu”. Fratele lui Bezos, Mark, a numit-o „o oportunitate remarcabilă”.

Licitația pentru al treilea loc în New Shepard - numele vehiculului Blue Origin - a ajuns la 2,8 milioane de dolari când Bezos și-a anunțat planul de a zbura. Licitația se încheie pe 12 iunie. Racheta New Shepard poate ateriza vertical pe sol după întoarcerea din spațiu.

Potrivit site-ului Blue Origin, compania intenționează să își lanseze pasagerii la mai mult de 100 km deasupra suprafeței pământului, permițându-le să experimenteze microgravitația. Primul zbor cu echipaj vine la doar două săptămâni după ce Bezos intenționează să renunțe la funcția de CEO al Amazon. În schimb, va ocupa funcția de președinte executiv al gigantului de comerț electronic pe care l-a fondat pentru prima oară acum 30 de ani în garajul său. Va avea „timp și energie” să se concentreze asupra altor proiecte, susține el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Jeff Bezos va zbura în spațiu pe 20 iulie împreună cu fratele său. Cât costă al treilea loc în racheta New Shepard, scos la licitație