Antena Meniu Search
x

Video Primele păpuşi Barbie făcute din materiale reciclabile ajung pe piaţă în acest an

Mattel, compania care realizeză păpuşile Barbie, a anunţat că în acest an va lansa pe piaţă prima colecţie de păpuşi realizate din 90% plastic reciclat din oceane.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 14:40

Colecţia vine cu trei modele de păpuşi realizate din 90% plastic reciclat din oceane
Primele păpuşi Barbie făcute din materiale reciclabile ajung pe piaţă în acest an - Mattel.com

Colecţia se numeşte Barbie iubeşte oceanul şi include trei păpuşi realizate din materiale reciclate din zona oceanelor, îmbrăcate în haine de plajă pentru a respecta tematica proiectului. Jucăria va fi concepută din 90% plastic provenit la mai puţin de 50km de zonele navigabile, unde sistemele de colectare ale deşeurilor lipsesc, iar 10% va fi ,,plastic virgin’’ .

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Daily Mail, Mattel explică faptul că ,, în această linie de păpuşi, doar capul lor, părul şi papucii sunt realizate din plastic virgin pentru a păstra aceeaşi înfăţişare şi calitate pentru care Barbie este recunoscută.’’

Pe acelaşi subiect

Un prim exemplu de inovaţie durabilă

,,Moştenirea noastră de 62 de ani este în plină evoluţie, deoarece promovăm în mod constant iniţiative menite să reflecte mai bine lumea pe care copiii o văd în jurul lor. Barbie iubeşte oceanul este un prim exemplu de inovaţie durabilă pe care o vom face ca parte a realizării unui mediu viitor în care copiii să poată prospera. Suntem implicaţi în a valorifica scopul şi în a acoperi platforma noastră globală pentru a inspira copiii să facă parte din schimbarea pe care şi-o doresc să o vadă în lume.’’ declară vicepreşedintele senior şi şef global Barbie & Dolls de la Mattel, Lisa McKnight.

Proiectul celor de la Mattel reprezintă o parte importantă din ţelul lor de a realiza produse şi ambalaje din materiale reciclabile sau bio 100% până în anul 2030. Păpuşile vor costa 12.99£, iar firma parteneră Malibu Beach Sharck o va comercializa cu preţul de 26,99£ . Vor fi puse la vânzare la Tesco începând cu data de 2 Septembrie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiinta » Primele păpuşi Barbie făcute din materiale reciclabile ajung pe piaţă în acest an