Antena Meniu Search
x

Video Un craniu de Tyrannosaurus Rex, mort acum 76 de milioane de ani, va fi scos la licitaţie. Urmele sugerează că ar fi pierdut lupta cu un alt dinozaur

Craniul unui dinozaur din specia Tyrannosaurus Rex, mort în urmă cu 76 de milioane, de ani va fi scos la licitaţie de un colecţionar care dorește să rămână anonim.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 08:24

Vezi și

Licitaţia la care vor putea participa colecţionarii va avea loc luna viitoare în New York la Sotheby's. Craniul dinozaurului a fost descoperit în comitatul Harding, Dakota de Sud, unde au mai fost găsite de-a lungul timpului și alte schelete de T. rex.

Specialiştii au identificat două găuri în craniul animalului, ceea ce a dus la presupunerea că ar fi murit în urma unei lupte, cel mai probabil cu un alt dinozaur de mari dimensiuni. Recent craniul a primit numele de Maximus. Preţul de plecare pentru fosilă este de 15 milioane de dolari, însă specialiştii cred că ar putea urca semnificativ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » Un craniu de Tyrannosaurus Rex, mort acum 76 de milioane de ani, va fi scos la licitaţie. Urmele sugerează că ar fi pierdut lupta cu un alt dinozaur