Antena Meniu Search
x

Galerie foto Descoperire rară pe o plajă din SUA. Un uriaș pește lună, care trăiește adânc în ocean, a fost adus de valuri la țărm

O descoperire extrem de rară a avut loc săptămâna trecută pe o plajă de pe coasta statului Oregon, din SUA. Un peşte mare şi colorat a fost găsit pe nisip.

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 11:35

Peştele Opah care cântăreşte aproximativ 45 de kilograme este cunoscut sub numele de "peştele lună" şi a fost descoperit pe plaja Sunset Beach din Seaside, un oraş din partea de nord-vest a statului american, transmite CNN. Oamenii de ştiinţă spun că vietatea este o apariţie extrem de rară pe coasta Oregonului.

Keith Chandler, directorul general al Seaside Aquarium, a declarat că peştele Opah a fost găsit într-o stare excepţională, iar apariţia lui a fost una neaşteptată pentru localnici. "Sunt peşti foarte frumoşi ca aspect, iar în mod normal nu îi vedem pe ţărm. A fost destul de incitant pentru localnici", a adăugat Chandler.

Ce este Peștele Opah sau Peștele Lună

Potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA), nu se cunosc foarte multe detalii despre aceste specii de peşti deoarece sunt greu de găsit pentru că trăiesc adânc în ocean. Specia trăieşte, de obicei, în apele temperate şi tropicale ale oceanelor.

Opah este un peşte cu aspect neobişnuit, cu corp plat, sub formă rotundă de culoare gri-argintiu. "Spre burta peştilor nuanţele variază de la argintiu până la roşu şi sunt pigmentate cu pete albe. Aripioarele şi gura lor au culoare roşie, iar ochii lor mari sunt înconjuraţi de nuanţe de auriu", transmite NOAA.

Peştele găsit pe plajă a fost depozitat într-un congelator de mari dimensiuni, iar un grup de studenţi va asista la momentul în care acesta va fi disecat pentru a se obţine mai multe informaţii cu privire la această specie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiinta » Descoperire rară pe o plajă din SUA. Un uriaș pește lună, care trăiește adânc în ocean, a fost adus de valuri la țărm