Antena Meniu Search
x

Cazul violului virtual schimbă regulile din Metavers. Ce a anunțat compania deținută de Mark Zuckerberg

Compania anunță că va adăuga o funcție pentru a combate hărțuirea în realitatea virtuală, la doar câteva zile după ce o femeie a declarat că a fost "violată în grup" în Metavers.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 07:42

Cazul violului virtual schimbă regulile din Metavers. Ce a anunțat compania deținută de Mark Zuckerberg
- Profimedia

Funcția, numită "limite personale"(personal boundaries, n.red.), va împiedica avatarurile virtuale ale altor utilizatori să "invadeze spațiul personal al avatarului tău", a declarat vineri compania cunoscută anterior sub numele de Facebook într-o postare pe blog, informează Reuters.

Funcția va fi implementată în cadrul lumilor de realitate virtuală Horizon Worlds și Horizon Venues ale Meta începând de vineri. "Dacă cineva încearcă să intre în limita personală, sistemul va opri mișcarea sa de înaintare în momentul în care ajunge la limită", a precizat Meta. "Credem că Personal Boundary este un exemplu puternic al modului în care VR are potențialul de a ajuta oamenii să interacționeze confortabil".

Funcția va intra în funcțiune dacă alți utilizatori se apropie la aproximativ un metru și jumătate unul de celălalt, a precizat compania. Vestea vine după ce o mamă britanică a declarat că a fost "violată virtual de o bandă" în timp ce testa beta Horizon Worlds de la Meta la sfârșitul anului trecut.

"La aproximativ 60 de secunde după ce m-am conectat, am fost hărţuită verbal şi apoi atacată fizic de 3 sau 4 avatare masculine care mi-au violat avatarul şi care au filmat momentul. În timp ce încercam să scap ei îmi striga 'Nu te preface că nu-ţi place'", a declarat Nina Jane Patel. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a declarat că "a fost o experienţă groaznică, ce s-a întâmplat atât de repede", încât nu a avut timp să reacţioneze şi să folosească protocoalele de siguranţă pentru a se deloga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » Cazul violului virtual schimbă regulile din Metavers. Ce a anunțat compania deținută de Mark Zuckerberg