O femeie susţine că a fost violată în Metavers: "Un coşmar suprarealist. Corpul şi mintea nu fac diferenţa între lumea reală şi cea virtuală"
O femeie spune că a trăit un adevărat coşmar în Metavers, unde a fost violată de mai mulţi bărbaţi.
"Experienţa mea a fost cel puţin şocantă", a declarat Nina Jane Patel, potrivit The Independent. Femeia a vorbit despre "coşmarul suprarealist" în care a fost violată de mai mulţi bărbaţi, experienţă care i s-a părut extrem de reală din cauza tehnologiei avansate de simulare a realităţii. Nina Jane Patel, care este psihoterapeut şi cercetează efectele Metaversului asupra corpului uman, susţine că 3-4 bărbaţi i-au atacat avatarul în realitatea virtuală.
"La aproximativ 60 de secunde după ce m-am conectat, am fost hărţuită verbal şi apoi atacată fizic de 3 sau 4 avatare masculine care mi-au violat avatarul şi care au filmat momentul. În timp ce încercam să scap ei îmi striga 'Nu te preface că nu-ţi place'", a declarat Nina Jane Patel. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a declarat că "a fost o experienţă groaznică, ce s-a întâmplat atât de repede", încât nu a avut timp să reacţioneze şi să folosească protocoalele de siguranţă pentru a se deloga.
Psihoterapeut de profesie, femeia spune că reacţia fiziologică şi psihologică este asemănătoare cu cea din lumea reală. "Realitatea virtuală a fost concepută şi este construită astfel încât mintea şi corpul uman nu pot diferenţia experienţele virtuale de cele reale", a mai declarat aceasta. Nina Jane Patel şi-a împărtăşit experienţa pe reţelele de socializare, iar reacţiile au fost dintre cele mai diverse. De la "nu-ţi alege un avatar de femeie, e atât de simplu", până la "o încercare jalnică de a atrage atenţia".
Ce este Metaversul?
Metavers este un concept folosit iniţial în filmele SF, pentru a desemna o reţea complexă, care reproduce parţial lumea reală şi în care oamenii interacţionează în mod virtual. Facebook, care schimbat numele companiei-mamă în Meta, este primul gigant din domeniul tehnologiei care a anunţat oficial că lucrează la crearea unui metavers.
Facebook a anunţat că va angaja 10.000 de persoane cu calificări înalte în Europa, pe parcursul următorilor 5 ani. Compania americană laudă nivelul înalt de educaţie a tinerilor pregătiţi la universităţile europene şi spune că cei 10.000 de viitori angajaţi o vor ajuta să construiască metaversul de care a vorbit recent şi Mark Zuckerberg.
Când spune că angajează în Europa, Facebook se referă, concret, la Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia. Facebook are deja activităţi în Europa, precum biroul Reality Labs din Irlanda şi cercetări pe zona de inteligenţă artificială în Franţa şi în Germania.
Dincolo de crearea celor 10.000 de locuri de muncă, mutarea Facebook ascunde şi o mare doză de PR, fiind clar gândită pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Uniunea Europeană şi a încerca să câştige bunăvoinţa acesteia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰