Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apple trece la ecrane OLED pentru toate iPhone-urile. De când se aplică schimbarea

Apple va folosi ecrane OLED pentru toate modelele de iPhone vândute din 2025, îndepărtându-se complet de ecranele cu cristale lichide (LCD), a informat marţi ziarul japonez Nikkei, citând surse, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 08:39

Apple trece la ecrane OLED pentru toate iPhone-urile. De când se aplică schimbarea
Apple trece la ecrane OLED pentru toate iPhone-urile. De când se aplică schimbarea - Profimedia Images

Producătorii de televizoare şi smartphone-uri adoptă ecrane OLED în locul LCD pentru capacitatea de a oferi culori mai vii şi contrast mai clar, ideal pentru videoclipuri de înaltă definiţie. Această schimbare planificată va exclude companiile japoneze Sharp Corp şi Japan Display din afacerea cu telefoane Apple, a spus Nikkei.

Apple a început să plaseze comenzi pentru ecrane OLED pentru viitorul model de iPhone SE la BOE Technology din China şi LG Display din Coreea de Sud, potrivit Nikkei.

Sharp şi Japan Display au avut o cotă combinată de 70% a ecranelor iPhone în urmă cu aproximativ un deceniu, dar recent au furnizat LCD-uri doar pentru iPhone SE şi nu produc în masă ecrane OLED pentru smartphone-uri, a adăugat articolul.

Articolul continuă după reclamă

Apple a folosit pentru prima dată ecrane OLED în iPhone X, lansat în 2017

Apple a folosit pentru prima dată ecrane OLED în iPhone X, lansat în 2017, şi de atunci a trecut la OLED-uri pentru modelele premium de iPhone.

Compania a adus ecrane OLED la modelele iPad Pro de ultimă generaţie, lansate în mai. Sharp, Japan Display şi LG Display au refuzat să comenteze ca răspuns la întrebările Reuters. Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Tehnologie » Apple trece la ecrane OLED pentru toate iPhone-urile. De când se aplică schimbarea