Antena Meniu Search
x

Microsoft, contract uriaș de 21 de miliarde de dolari. Va livra căști cu realitate augmentată pentru soldații americani

Armata americană a semnat un contract important - în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari - cu Microsoft, în vederea furnizării unor căşti de realitate augmentată forţelor de luptă de aproape, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 14:36

Microsoft, contract uriaș de 21 de miliarde de dolari. Va livra căști cu realitate augmentată pentru soldații americani
Soldații americani au testat anul trecut prototipul de căști căști cu realitate augmentată - Profimedia

Sisistemul Integrat de Augmentare Vizuală (IVAS) - pe care Microsoft îl dezvoltă împreună cu armata de trei ani - reprezintă un contract în valoare de 21,8 miliarde de dolari, pe o perioadă de zece ani, a anunţat miercuri Departamentul american al Apărării. Se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani şi poate fi prelungit cu încă cinci.

Dispozitivul integrează ochelari de realitate augmentată HoloLens - comercializaţi deja pe piaţă - în servicii informatice la distanţă (cloud). ”El le furnizează soldaților o mai bună percepție a situaţiei de pe teren, permite partajarea de informaţii şi luarea unor decizii rapide într-o varietate de scenarii”, anunţă într-o postare pe blog un reprezentant tehnic al Microsoft, Alex Kipman.

Un ecran montat pe cască, folosit de către militari pe teren şi la antrenament, este alimentat de senzori de vedere pe timp de noapte şi termică, în vederea luării unor decizii tactice şi urmărirea ţintelor, precizează ministerul. Hărţi şi informaţii pot fi proiectate în ochelari.

Acest contract strânge şi mai mult relaţiile gigantului tehnologic cu armata americană. În septembrie, Pentagonul şi-a menţinut decizia de a atribui megacontractul de ”cloud” - în valoare de zece miliarde de dolari celor de la Microsoft şi nu celor de la Amazon, în pofida protestelor gigantului condus de Jeff Bezos, care l-a acuzat pe fostul preşedinte Donald Trump de favoritism şi a contestat decizia în justiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Microsoft, contract uriaș de 21 de miliarde de dolari. Va livra căști cu realitate augmentată pentru soldații americani