Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un scaun care alungă durerile de spate, inventat în laboratoarele Universității Lucian Blaga din Sibiu

Un scaun inteligent, inventat în laboratoarele Facultăţii Lucian Blaga din Sibiu, ar putea fi "leacul" pentru durerile de spate de care se plâng cei care lucrează mult la birou. Conceput după principii folosite de tehnica medicală, scaunul îl ajută pe cel care-l foloseşte să-şi destindă coloana. I

de Redactia Observator

la 19.10.2018 , 17:48

Un scaun inteligent, inventat în laboratoarele Facultăţii Lucian Blaga din Sibiu, ar putea fi "leacul" pentru durerile de spate de care se plâng cei care lucrează mult la birou. Conceput după principii folosite de tehnica medicală, scaunul îl ajută pe cel care-l foloseşte să-şi destindă coloana. Invenţia sută la sută românească a fost premiată deja la nivel internaţional. Rămâne de văzut dacă se va găsi şi un întreprinzător român care să îl ducă de la stadiul de prototip la producţia de serie.

Realizat de la zero de profesorii Universităţii Lucian Blaga şi de foştii lor studenţi ajunşi acum ingineri, scaunul hi tech promite să fie perfect în orice birou.

Scaunul are niște dispozitive care se așează sub brațul celui care îl folosește. Acestea se activează, se ridică și întind astfel trunchiul utilizatorului.

Vezi și

Principiul după care se face destinderea coloanei vertebrale este unul folosit în tratamentele de kineto şi fizio terapie.

Cei care au inventat scaunul cred că acesta se poate realiza la scară industrială, la preţul de aproximativ 700 de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Tehnologie » Un scaun care alungă durerile de spate, inventat în laboratoarele Universității Lucian Blaga din Sibiu