Antena Meniu Search
x

Video "Îi învăţăm să iubească din nou zăpada". La schi, săniuş, sau pe patine, oamenii s-au distrat cu mic, cu mare, pe pârtie

Turiştii care au ajuns în Maramureş au parte de zăpadă din belşug. Parcul de distracție de la Cavnic a fost azi plin. Însă toată lumea aşteaptă ziua de mâine, când se va deschide oficial şi sezonul de schi. La Straja, două pârtii sunt deja amenajate, spre bucuria amatorilor sporturilor de iarnă.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 04.12.2021, 19:28

Vezi și

Zăpada căzută în ultimele zile, dar și temperaturile negative înregistrate în nordul țării au fost ca o mană cerească pentru administratorii parcului de distracții. Au putut porni tunurile de zăpadă, astfel ca cei mici să se bucure din plin de un peisaj de basm. 

Zăpada le-a adus zâmbetul pe buze adulţilor, dar mai ales celor mici

Robert este din București, iar prima zăpadă din acest an a văzut-o la 600 kilometri distanță de casă, în Maramureș. A făcut 12-13 ture, dar nu s-a plictisit. Şi David spune că este "foarte fain". Aştepta să vină iarna, mai ales că acolo unde stă el, încă pare toamnă.

Părinţii priveau atenţi de pe margine, bucuroși că cei mici se pot distra în voie. Mai greu a fost la plecare, pentru că piticii nu se mai săturau de zăpadă. "Am venit cu copilul la zăpadă şi de-abia îl duc acasă", mărturiseşte un tată. Un altul spune că e "foarte frumos, abia am aşteptat-o. Pentru copii, mai mult". Şi adulţii s-au bucurat. Unii au încălțat patinele și au încercat câteva mişcări pe gheaţă. "Super! Frumos! Facem mişcare, aer curat. Prefer patinele, e mai sigur", spun în cor mai mulţi tineri.

Pe acelaşi subiect

Parc de distracţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Parcul de distracții a fost deschis săptămâna trecută și oferă activități pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă. Este dotat cu cinci piste de tubing, un patinoar, dar și o pârtie de săniuș. "Aici, noi îi învăţăm pe oameni să iubească din nou zăpada. În ultimul timp, iernile înseamnă doar frig şi umiditate, aici îi învăţăm, le arătăm că se poate ceva mai mult, să iubească un sport sau pur şi simplu să se bucure de zăpadă", arată Cristian Onișa, administrator parc de distracții.

În funcție de activitatea practicată, turiștii trebuie să scoată din buzunare între 10 și 40 de lei pentru o oră de distracție.

Distracţie pe pârtie, şi la Straja sau Rânca

Şi în Hunedoara, la Straja, distracţia e în toi. Administratorii domeniului schiabil au anunţat deja deschiderea sezonului, iar iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi pe două pârtii: Constantinescu și Platoul Soarelui.

Şi în Gorj, la Rânca, turiştii au profitat din plin de zăpadă. Stratul de zăpadă pe pârtii are deja 20 de centimetri, iar meteorologii anunţă noi ninsori la munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » "Îi învăţăm să iubească din nou zăpada". La schi, săniuş, sau pe patine, oamenii s-au distrat cu mic, cu mare, pe pârtie