Antena Meniu Search
x

Video A venit iarna. În București a căzut prima ninsoare, iar la munte stratul de zăpadă atinge deja 30 de centimetri

A venit iarna. La munte stratul de zăpadă atinge deja 30 de centimetri, iar ninsorile şi-au făcut apariţia în mai multe zone din ţară. La Predeal au apărut şi primele probleme, cinci maşini au derapat şi s-au tamponat. La Straja în schimb e bucurie mare - astăzi se deschid pârtiile. 

de Redactia Observator

la 04.12.2021, 08:38

Vezi și

Iarna s-a instalat deja de câteva zile în staţiunile de munte. La Predeal, zăpada a adus şi primele probleme. Maşinile s-au transformat în sănii şi au intrat una într-alta.

  • Uitaţi ce se întâmplă! Aoleu!  
  • Fugi! Fugi!
  • Nu se poate aşa ceva!

Cu maşinile şi vacanţele stricate, turiştii cred totuşi că au avut noroc, putea fi mult mai grav dacă şirul de maşini nu s-ar fi oprit într o dubă parcată. 

Suceava, sub atenţionare de ninsori abundente

Pe acelaşi subiect

Dacă în Prahova drumarii nu au intervenit, în Suceava, judeţ aflat câteva ore sub atenţionare de ninsori abundente, utilajele au deschis calea şoferilor.  

Şi în Bistriţa-Năsăud, în Pasul Tihuţa, utilajele au ieşit pe drumuri, iar la Rânca şi în Banatul Montan, oamenii sunt obişnuiţi cu iernile grele. 

  • Ne aşteptam să vină! Ne aşteptăm aici la zăpadă şi mai mare!

În Parâng, zăpada atinge aproape 30 de centimetri

În unele staţiuni, stratul de zăpadă este deja generos.

La Stâna de Vale, de exemplu, are 23 de centimetri. În timp ce în Parâng, la 1700 de metri altitudine, zăpada atinge aproape 30 de centimetri. La Straja, turiştii se pot bucura deja de iarnă. Administratorii pârtiilor au dat drumul la tunurile de zăpadă, aseară, iar astăzi iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea da cu schiurile sau cu placa de snowboard.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara

Vremea se schimbă radical peste tot de atăzi. Sunt anunţate ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara.  

În Capitală, nu vor fi mai mult de 5 grade, în timp ce la Cernavodă şi Călăraşi, de la aproape 20 de grade, mercurul din termometre va coborî astăzi până în jurul valorii de 4 grade Celsius. 

Temperaturile scăzute şi ninsorile obligă deja şoferii să aibă maşina echipată de iarnă.

Însă pregătirea autoturismului nu înseamnă doar schimbarea anvelopelor, ci şi verificarea bateriei sau schimbarea lichidului de parbriz. Pe un drum cu polei, gheaţă sau zăpadă, sistemul de frânare şi direcţia sunt şi ele esenţiale. O maşină echipată corespunsător trebuie să aibă şi lanţuri antiderapante, cabluri pentru baterie, spray pentru dezgheţarea încuietorior, antigel şi o racletă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » A venit iarna. În București a căzut prima ninsoare, iar la munte stratul de zăpadă atinge deja 30 de centimetri