Antena Meniu Search
x

Video Vinul fiert, un deliciu în sezonul rece. Află de ce este benefic pentru sănătate

Consumate cu moderaţie, doar de către adulţi, anumite băuturi alcoolice sunt chiar benefice pentru sănătate. Un astfel de exemplu este chiar vedeta sezonului rece, vinul fiert. Un pahar din acest deliciu al iernii ne ajută să dormim mai bine şi ne protejează sistemul cardiovascular. În plus, ingredientele folosite pentru prepararea băuturii sunt şi ele sănătoase, mai ales acum, când e frig.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.12.2021, 21:13

Vezi și

Cea mai cea căutată băutură a iernii o găsim de acum în toate restaurantele şi târgurile de Crăciun. Pentru un gust desăvârşit, sunt însă câteva secrete de pregătire.

Iulian Ghițescu, patron restaurant: ”Ca să obţinem un vin fiert gustos trebuie să punem un baton de scorțișoară, aici am un mix de piper alb, roşu şi negru şi cuişoare. Iar ca decor punem o felie de portocală. (...) Important e şi vinul pe care să-l folosim. Doar Fetească Neagră, este unul dintre cele mai bune vinuri româneşti.

Românii se bucură din plin de acest deliciu, în special în sezonul rece.

Turist: ”E o tradiţie de sărbători, iarna, să bei un pahar de vin fiert cu toate mirodeniile. Doar să nu faci exces, paharul să nu fie cât vaza”.

Pe acelaşi subiect

Turist: ”De două ori pe an, de Crăciun şi de Anul Nou”.

Beneficiile vinului fiert

Puţini ştiu însă că, de fapt, vinul fiert are chiar foarte multe beneficii pentru sănătate.

Ionuț Ignat, nutriţionist: ”Unul dintre ele este prezenţa resveratrolului, care este un antioxidant foarte puternic şi bineînţeles că avem melatonina. Un pahar de vin servit seara ne ajută circul circadian, adică să avem un somn liniştit şi bineinţeles are ca şi prezenţă potasiu, care ajută sistemul cardiovascular.

Vinul fiert se prepară, după gust, cu scorţişoară, nucşoară, zahăr sau piper 

Sănătoase trebuie să fie şi ingredientele folosite pentru prepararea băuturii: Scorţişoară, nucşoară, zahăr, piper, mere.

Teodor Robu, profesor Ştiinţa Plantelor: ”Majoritatea sunt antiseptice, antiinflamatorii, sunt calmante, sunt carminative, ajută digestia. Nu mai spun despre afecţiunile aparatului respirator, acum suntem într-un sezon când acestea inundă oamenii”.

Clara Mihociu, reporter Observator: ”10 lei costă o cană cu 330 de ml de vin fiert. Este cantitatea pe care avem voie să o consumăm într-o zi, pentru a ne bucura de maximum de beneficii ale acestei băuturi. De asemenea, nu putem să o consumăm mai mult de 3-4 ori pe săptămână”.

Vinul fiert se recomandă a fi consumat imediat după preparare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Vinul fiert, un deliciu în sezonul rece. Află de ce este benefic pentru sănătate