Video Must proaspăt şi grătare care sfârâie încărcate de pastramă. Festivalul Toamnei a atras o grămadă de craioveni pofticioşi
Când vine vorba să petreacă, oltenii lasă de o parte patriotismul local. Zaibărul a fost înlocuit la Craiova cu un "must have" de toamnă, mustul proaspăt stors. Festivalul toamnei a atras o mulţime de pofticioşi în centrul oraşului. Grătarele care sfârâiau încărcate de pastramă au fost începutul unei experienţe care s-a terminat cu deserturi moldoveneşti şi mustul vândut în cantităţi impresionante.
Nici nu ies bine din cuptor plăcintele, că se și vând. Oltenii nu au des ocazia să se înfrupte din asemenea delicii moldovenești.
Comerciant: Au gustat şi cei care au gustat au mai şi cumpărat şi chiar au revenit să mai cumpere din nou. Avem tradiţionalele poale în brâu cu brânză sărată şi mărar, sau brânză dulce şi stafide.
Cu burta plină, localnicii au avut chef de taifas. I-au descusut pe vânzătorii de la tarabe, să afle ce bunătăţi mai au.
Comerciant: Avem prăjitura preferată a lui Creangă, care este făcută din foarte multă brânză, unt, ouă, lapte, smântână şi foarte puţină făină de mălai pentru legătură. La noi aceste prăjituri se numesc alivenci moldoveneşti.
- Cherhanalele de pe litoral au fost pline de turişti în acest weekend. Rapanele, calamarii și borşul pescăresc,...
- Berea exotică, preparată cu ingrediente surprinzătoare, care i-a cucerit pe turişti la City Food, în Târgu Mureş
- Afacerea cu care două românce, noră şi soacră, au dat lovitura în Italia. Loredana și Beatrice au găsit...
Festivalul Toamnei a atras o grămadă de craioveni pofticioşi
Localnicii din Craiova care ţin la siluetă au ocolit chioşcurile cu dulciuri. Căutau ceva care să le taie setea. Şi s-au oprit la standurile cu must proaspăt stors din strugurii dulci.
''Preferatul e Căpşunică, Hamburg şi Ottonel. Sunt mai aromante.''
''E foarte proaspăt, probabil a fost adus de câteva zile pe piaţă şi încercăm...
Se simte prospeţimea?
Încercăm să-l bucurăm. Da.
Este acesta gustul copilăriei?
Da, sigur că da.''
Iar cine a vrut o gustărică şi a avut poftă de carne, a avut de unde alege. Proaspete, afumate sau uscate, bunătăţile erau pe toate tarabele.
Comerciant: Salam din mistreţ, acesta e de mangaliţă, porc de mangaliţă şi avem această slănină care e o delicatese extraordinară. Pastrama de oaie este ceea ce caută cel mai mult craiovenii, părerea mea.
Festivalul toamnei abia și-a început periplul prin țară. Producătorii spun că vor poposi în toate marile orașe la sfârşit de săptămână.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰