Antena Meniu Search
x

Video Muzeul Etnografic al Transilvaniei a devenit raiul pasionaților de Lego. Vedeta expoziției: macheta Titanicului

Jucăriile ajung la muzeu. O colecţie de modele realizate din piese Lego este expusă, în prezent, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, din Cluj-Napoca. Vizitatorii pot vedea aici replici fidele ale navelor spaţiale din Războiul Stelelor sau o machetă a Titanicului. A fost nevoie de luni bune pentru ca toate figurinele să fie asamblate. 

de Redactia Observator

la 23.01.2022, 10:05

Vezi și

Case, oraşe în miniatură, celebrul Titnic dar şi navele spaţiale din Războiul Stelelor. Sunt doar câteva dintre piesele realizate din piese lego şi expuse la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca. Au fost realizate de o asociaţie formată din adulţi cărora încă le mai place să se joace. 

Lati Ambrus: O creaţie de genul cum vedem aici pe masă are sute de mii de piese şi sute de mini figurine 

Iar timpul de asamblare este unul pe măsură. 

Lati Ambrus: Unele, luni de zile şi poate şi ani de zile fiindcă tot le construim, le extindem, găsim noi soluții, noi piese. 

Pe acelaşi subiect

Majoritatea pieselor au venit deja asamblate la muzeu, unde s-au mai pus la punct doar mici detalii. Macheta Titanicului, de exemplu, cântăreşte 14 kilograme şi conţine piese lego în valoare de 4.000 de lei. 

Băiețel: Mi-a plăcut casa din Singur acasă şi oraşele, foarte mult, și stația de tren.

Părinte: Am venit cu fiul meu de 9 ani pentru că e foarte pasionat de lego şi îi plac foarte mult genul acesta de expoziții şi e foarte încântat. 

Cine vrea să vadă expoziţia trebuie să se grăbească. Mai este deschisă doar azi, până la ora 18:00. Prețul de intrare este de 5 lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Muzeul Etnografic al Transilvaniei a devenit raiul pasionaților de Lego. Vedeta expoziției: macheta Titanicului