Antena Meniu Search
x

Video Cum alegem echipamentul potrivit pentru schi. Sfaturile specialiştilor

Mulţi şi-au planificat în aceste zile o ieșire la munte. Zăpadă este din belșug, pârtiile sunt deschise, iar echipamentul adecvat este una dintre garanțiile unor experiențe memorabile. Dar cum ştim să ne alegem varianta optimă de costum, clăpari sau schiuri? Specialiştii ne arată acum toţi paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.01.2022, 08:51

Vezi și

Primul pas pentru o zi de vacanţă reuşită: alegerea schiurilor sau a plăcii de snowboarding. Cel mai important: să aibă înălțimea ideală. "Dacă ești un schior începător, să vină până undeva la nivelul bărbiei. Daxă ești un schior avansat și știi să le stăpânești mai bine, poți să îți iei un schiu cam la înălțimea ta", a declarat Alexandru Mititean, instructor de schi.

Flexibilitatea schiurilor sau a plăcii de snowboard e la fel de importantă. Reglajele legăturilor de pe schiuri sunt și ele un element vital de siguranță. "În funcție de asta, eliberează. E un arc, mecanism cu arc și, în funcție de tensiune, acesta eliberează schiul din picioare, în cazul unui accident sau unei căzături. Nu vrei ca schiul să rămână în picioare sau să răsucească piciorul", a declarat Alexandru Mititean, instructor de schi.

"Sunt foarte mulți care sunt începători și, după cum v-am spus, aleg echipamente de top. Aceste echipamente de top sunt făcute să țină și să transmită mișcări foarte brutale piciorului. Atunci normal că aceste mișcări ei nu le pot gestiona", a declarat Cătălin Petrescu, șef Salvamont Poiana Brașov. De la începutul acestui sezon de iarnă, salvatorii montani din Poiana Brașov au fost alertați de 134 de ori. 148 de persoane au avut nevoie de intervenția lor, pentru că s-au accidentat ori s-au rătăcit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cum alegem echipamentul potrivit pentru schi. Sfaturile specialiştilor