Antena Meniu Search
x

Video Peștera Polovragi, comoara ascunsă din adâncul muntelui. Turiștii, fascinați de frumusețea si poveștile locului

Peştera Polovragi, din Gorj e o adevărată comoară ascunsă în adâncul muntelui. Îşi îmbie oaspeţii cu răcoare, frumuseţe şi legende nemuritoare care se ţes în jurul grotei, despre care se spune că i-ar fi fost adăpost zeului dac Zamolxe. Mai mult, de aici ar porni tuneluri secrete care duc direct la cetatea Sarmizegetusa din Munţii Orăştiei.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.08.2022, 10:41

Vezi și

Peştera săpată de râul Olteţ în Munţii Căpăţânii, la aproape 800 de metri altitudine, te întâmpină cu peisaje de tablou şi legende pline de farmec. Se spune că, odinioară, aici s-ar fi refugiat marele zeu al dacilor, Zamolxe.

Peștera Polovraci, un loc plin de legende 

Daniel, turist: Doar venim la patronul spiritual al dacilor. De-asta m-am şi fotografiat în faţă, cu Zamolxe şi am simţit energia de aici.”

Legenda spune că Peştera Polovragi n-are sfârşit. Cert este că cercetătorii încă nu i-au găsit capătul .Speologii au avansat zece kilometri, însă grota poate fi vizitată pe o porţiune de doar 600 de metri.

Pe acelaşi subiect

De departe, cea mai mare atracţie din Peştera Polovragi este tronul lui Zamolxe. Sătenii şi legendele mai vorbesc însă şi despre tuneluri secrete care ar duce direct de aici, din Cheile Olteţului, în Sarmizegetusa

Nicuşor Grigorescu, ghid : “Este foarte înaltă, foarte spaţioasă, foarte aerisită. O peşteră primitoare, sălbatică. Avem temperatura de 9 grade indiferent de anotimp, iar umiditatea ajunge la 90% cam tot timpul anului.”

Peştera nu este singurul obiectiv turistic de neratat în zonă. Mânăstirea Polovragi şi Cheile Olteţului, cele mai înguste chei din Europa, precum şi cetatea dacică din vârful muntelui completează frumuseţea locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Peștera Polovragi, comoara ascunsă din adâncul muntelui. Turiștii, fascinați de frumusețea si poveștile locului