Meniu LIVE
Search
x

Video Peştera din România unde, potrivit legendei, locuia zeul dacilor, Zamolxe. Mii de turişti sunt atraşi de misterele locului

Sugestie pentru cei care vor să se răcorească în ultimele zile fierbinţi de vară: zonele muntoase şi peşterile din Gorj! Grotele au devenit un refugiu pentru cei care nu mai suportă canicula. Răcoarea din galerii, frumuseţea, dar şi legendele locului sunt o combinaţie irezistibilă.

De Diana Speretoiu la 28.08.2022, 14:10
Vezi și

"Ne aflăm într-una din cele mai frumoase şi mai vizitate peşteri din ţara noastră, Peştera Polovragi, care este cunoscută şi drept legendara casă a zeului Zamolxe. Atrage mii de turişti, nu doar pentru formaţiunile impresionante, ci şi pentru legendele care s-au ţesut în jurul ei", arată Diana Speretoiu, reporter Observator.

Peştera Polovragi îi fereşte pe turişti de caniculă

"O plimbare prin peşteri în acestă perioadă este şi planul perfect pentru a scăpa de căldură, mai ales că s-a anunţat un Cod galben de caniculă pentru aproape toată România. Aici, temperatura este constantă: 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Asta în timp ce afară termometrele arată şi cu 20 de grade mai mult. Deşi are galerii ce se întind pe aproape 10 kilometri, Peştera Polovragi poate fi vizitată doar pe o porţiune de 800 de metri. În zonă puteţi descoperi şi alte obiective turistice care merită văzute măcar o dată", mai spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Peştera din România unde, potrivit legendei, locuia zeul dacilor, Zamolxe. Mii de turişti sunt atraşi de misterele locului