Antena Meniu Search
x

Video S-a deschis sezonul de schi la Rânca. Turiștii care nu s-au aventurat pe pârtii, s-au bucurat de vin fiert și de selfie-uri în zăpadă

La munte este o atmosferă ca în poveşti. A nins în mai multe staţiuni, iar drumarii curăţă şoselele în faţa turiştilor care urcă pe munte în vacanţa de 1 Decembrie. A fost deschisă şi prima pârtie de schi din ţară, spre bucuria turiştilor care abia aşteptau să-şi pună din nou în picioare clăparii. 

De Redactia Observator la 27.11.2021, 21:03
Vezi și

A nins ca-n poveşti în staţiunea Rânca! Cât vezi cu ochii totul este acoperit de zăpadă. Înfofoliţi bine, cu obrajii roşii de frig, de la mic la mare, turiştii inspiră adânc aerul curat şi rece şi apoi se urcă pe săniuţe. 

MămicăAm venit cu cea mică la săniuș, este ziua ei și am zis că decât acasă, mai bine aici la zăpadă. 

Tătic: Pentru săniuș am venit, cu fetele la săniuș. 

Bucuria turiştilor e molipsitoare. Nu o întrece însă pe cea a cabanierilor. Zăpada le aduce speranţa pentru un sezon bun. 

Pe acelaşi subiect

Hotelier: Sperăm să ningă şi la ceilalţi colegi, în zona de munte din toată ţara, să se bucure de zăpadă. Dacă nu, să vină la noi la Rânca. 

Unde pârtiile vor fi numai bune de schiat dacă ninge în continuare. 

Constantin Pănescu, cabanier: Se anunţă aşa între 50 şi 70 la sută gradul de ocupare maxim.

Reporter: Cum îi aşteptaţi? 

Cabanier: Cu celebra ciorbă cu ciolan şi costiţă afumată şi cârnăciori ţărăneşti şi mai facem şi o varză puţin murată şi călită pe lângă fasolea tradiţională.

Şi drumurile sunt pregătite în aşteptarea turiştilor. Atenţie însă, fără anvelope de iarnă să nu vă aventuraţi la munte. 

Cristi Tudor, SDN Târgu Jiu: S-a acționat cu utilaje specifice, cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea condițiilor de participare siguranță la trafic. 

Reporter: Cum este drumul?

Şofer: Este bun. Am văzut că bagă și utilajele. 

Splendoare pe pârtie e şi Harghita-Mădăraş, prima staţiune unde s-a dat drumul la schi. 

Sipos Zoltan, administrator: Cu mare bucurie am reuşit să deschidem sezonul de iarnă. Cu o pârtie mai micuţă, dar ne bucurăm şi de asta. 

Turiştii au pândit prima zăpadă şi azi s-au întrecut cu schiurile şi cu snowboard-urile. 

Turistă: Foarte bucuroşi. Zăpada e foarte bună, e moale, dacă pici e ok. E super. 

Turist: Mă bucur că e prima pârtie din România deschisă, chiar aşteptam de foarte mult timp să mă dau, verificam zilnic pe site dacă se deschide. 

Turiştii s+au bucurat de vin fiert şi selfie în zăpadă

Turiştii care au ajuns la Azuga n-au fost la fel de norocoşi. Deocamdată s-a deschis doar pârtia pentru începători, care are în jur de 100 de metri. Decât deloc, sunt buni şi aceştia, crede Alex, care nici bine nu s-a cazat, că s-a şi echipat, și-a luat placa de snowboard și a plecat spre pârtie. 

Dominic Marcu, instructor schiEste zăpadă artificială, în jur de 15-20 de centimetri, dar suficientă pentru pârtia de începători. 

Alex, turist: Îmi doresc să fie zăpadă de doi metri, să fie wow, nemaipomenit, să ne distrăm.

Cei mai mulţi turişti însă s-au bucurat şi doar de câteva poze cu zăpada, o partidă de bulgăreală şi un vin fiert savurat în aer liber. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » S-a deschis sezonul de schi la Rânca. Turiștii care nu s-au aventurat pe pârtii, s-au bucurat de vin fiert și de selfie-uri în zăpadă

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA