Antena Meniu Search
x

Video Un altfel de turism la poalele Masivului Retezat: Copiii învață cum să se bucure de natură și să uite de tehnologie

La Stare de Vacanţă vă propunem astăzi o destinaţie surprinzătoare prin. prospeţimea ei. Într-o zonă de poveste a Ţării Haţegului, înconjurată de păduri şi livezi, localitatea Sălaşu de Sus este locul perfect pentru a reînvăţa să te bucuri de natură şi a te deconecta de tehnologie şi agitaţia vieţii moderne. Vă propunem aşadar un loc de vis pentru copiii care vor să vadă cum se distrau părinţii lor şi părinţi care vor să îşi aducă aminte de copilărie. 

de Redactia Observator

la 20.06.2022, 17:59

Vezi și

La doar 13 km de Haţeg, judeţul Hunedoara, printre munţi şi văi se află un loc de poveste mai puţin cunoscut. Aici, la poalele Masivului Retezat, administratorii unei pensiuni fac un altfel de turism.

Un altfel de turism la poalele Masivului Retezat

Anca Rusu, manager proiect: Membrii asociaţiei de turism muncesc în mod voluntar. Iar cu profitul obţinut în urma derulării acestui bussines, cum am zis, sprijinim dezvoltarea ecoturismului pe viitor.

Ovidiu Bodean, președinte asociație turism: Asta a fost și ideea, să venim în sprijinul pensiunilor care mai sunt în zonă, vrem să aducem cât mai mulți turiști și să promovam zona.

Pe acelaşi subiect

Iar primii oaspeţi i-au trecut deja pragul. Câţiva copii au ales să bucure aici de începutul de vacanţă.

Elevă: Păi ne-am gândit să venim la munte, să mai lăsăm telefoanele, gândindu-ne că poate n-o să avem atât de mult semnal sau internet. Şi fiind şi cu prietenii, automat o să avem ce face. Chiar este o zonă foarte frumoasă!

Marius Ţiu, profesor: Vremea pare că va ţine cu noi, cel puţin în primele zile. Vom urca şi sus pe munte. Avem, de asemenea, o cetate de vizitat foarte aproape.

Tinerii au venit pregătiţi pentru traseele montane, pe care le pot face la pas sau cu bicicleta.

Elevă: Am rucsac, echipamente adecvate, trusă de prim ajutor, tot ce este nevoie să avem pe munte, sticlă cu apă sau pelerină de ploaie.

Ovidiu Bodean, președinte asociație turism: Pot să facă trasee de o zi până la Lacul Bucura, pe Vârful Peleaga şi înapoi, au destul timp. Şi bineînţeles, seara, sunt aşteptaţi cu bucate bune.

După plimbările pe munte, copiii sunt aşteptaţi cu bunătăţi specifice zonei.

Anca Rusu, manager proiect: Evident că nu puteau lipsi virşlii tradiţionali făcuţi aici, la Sălaşul de Jos cu precădere. Slănină ardelenească, pentru adulţi ţuica de răchită din prune de răchitova, ciorbe, gulaş, toate preparatele cu iz transilvănean sau de inspiraţie ungurească.

Preţul pentru o noapte de cazare în zonă porneşte de la 50 de lei de persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Travel » Un altfel de turism la poalele Masivului Retezat: Copiii învață cum să se bucure de natură și să uite de tehnologie