Antena Meniu Search
x

Video Valea Mureşului, un tărâm de poveste cu oraşe medievale şi monumente ale naturii de-a dreptul spectaculoase

De la oraşe medievale, cu tradiţii vechi de secole până la monumente ale naturii desprinse parcă dintr-o altă lume. Pe toate le veţi descoperi pe Valea Mureşului, într-un nou episod al campaniei Stare de Vacanţă. Odată ajunşi în acest tărâm de poveste veţi descoperi la tot pasul locuri încărcate de istorie şi oameni pe care nu-i mai uiţi niciodată. 

de Oana Matache

la 17.06.2021, 17:56

Vezi și

Râul Mureş, al doilea curs de apă ca lungime din România, după Dunăre, scaldă un teritoriu lung de 761 de kilometri şi străbate în drumul său ţinuturi de poveste. Izvorul Bradul sau Defileul Deda-Topliţa sunt de-a dreptul spectaculoase şi nu trebuie ratate. Iar dacă vreţi puţină relaxare, puteţi face oricând un popas în staţiunea Geoagiu-Băi, pentru o baie în bazinele cu apă termală. De acum drumul nu va mai fi o problemă, pentru că va fi modernizat.

Vasile Cărăguţ, primar Geaogiu: Acest culoar Mureş Nord, tronsonul Haltă Geoagiu-Geoagiu Băi, bineînţeles că este un proiect benefic, în primul rând pentru locuitorii oraşului Geoagiu, şi bineînţeles şi pentru turiştii care vizitează staţiunea Geoagiu-Băi.

Din itinerariul de-a lungul Văii Mureşului nu ar trebui să lipsească nici grădinile aristocratice situate la câţiva kilometri de Simeria. Îndrăgostit de meleagurile româneşti, un italian a creat acolo un mic paradis verde. Când ajungi acolo, cu greu Îţi vine să crezi că esti în România şi nu într-o grădină elegantă din Toscana.

Sighişoara, un loc încărcat de istorie

Pe acelaşi subiect

Chiar şi paşionaţii de automobile vor găsi ceva pe placul lor în periplul prin aceste ţinuturi.

Laurenţiu Nistor, președinte Consiliul Județean Hunedoara: Facem parcare şi la Şoimuş pentru târgul de maşini de la Şoimuş şi pe-o parte şi pe alta, circa un kilometru de parcare, şi facem parcare şi la râu la frumoasa grădină de la Chimindia.

Urmând drumul croit de Mureş ajungem în comuna Răstoliţa şi găsim Biserica de lemn care datează din cea de-a doua jumătate a secolului 18. Ridicat din bârne de brad şi frasin, edificiul religios arată ca o casă ţărănească cu pridvor deschis şi clopotniţă.

Un alt loc încărcat de istorie este Oraşul Sighişoara. Odată ajunşi, puteţi admira arhitectura extrem de bine conservată a cetăţii şi puteţi vizita monumente în stil gotic, precum Biserica din Deal. Finalul lunii iulie pregăteşte şi el o surpriză: un festival medieval autentic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Valea Mureşului, un tărâm de poveste cu oraşe medievale şi monumente ale naturii de-a dreptul spectaculoase