Antena Meniu Search
x

Video Ideea unui preot din Cluj, ca să atragă turişti în satul pe care-l păstorește: "Mulți caută pensiuni și case bătrânești unde să doarmă"

Avem o ţară de poveste, dar încă avem probleme cu dezvoltarea turismului. Aşa că oamenii fac ce pot pentru a-şi promova locurile de baştină. Preotul unui cătun din județul Cluj s-a hotărât să facă un muzeu al satului cu obiecte vechi, adunate de la localnici, tocmai pentru a convinge cât mai mulţi turişti să viziteze satul pe care-l păstorește. 

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 08:57

Vezi și

În localitatea de pe valea superioară a Crișului Repede se află o biserică de lemn veche de sute de ani, de care preotul are grijă ca de ochii din cap. Lângă ea, a apărut acum şi un muzeu al satului. "Cu sprijinul tinerilor care m-au împins de la spate am început să îi anunț pe creștini dacă au pe acasă, prin pod, prin șură și așa am început să le colectăm", a declarat preotul Mircea Dejeu – preot.

Localnicii l-au ajutat pe preot cu obiecte vechi

Oamenii din sat au fost foarte receptivi la idee și l-au ajutat pe preot cu obiecte vechi, acoperite de praf, uitate prin gospodărie. "Treceam cu băieții, vedeam ce ar fi potrivit pentru acest muzeu al nostru, pe care l-am aranjat noi fără sfaturi de la muzeografi sau din altă parte", spune părintele. Iar localnicii au fost încântaţi de demersul preotului: "Vin foarte mulți și mulți caută pensiuni și case bătrânești unde să doarmă, unde e liniște, unde să fie o mâncare tradițională și sănătoasă și apă rece de izvor".

O altă atracție turistică este biserica din lemn ridicată în 1791, care a fost declarată monument istoric. "A fost construită de primele 7 familii cu care a început să se constituie satul nostru care s-a dezvoltat de-a lungul anilor, zecilor de ani chiar, cei 200 de ani", mărturiseşte preotul Mircea Dejeu. La marile sărbători încă se fac slujbe în acest lăcaş de cult, iar acum, lângă aceasta va fi şi muzeul satului, pe care turiştii îl pot vizita gratuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Ideea unui preot din Cluj, ca să atragă turişti în satul pe care-l păstorește: "Mulți caută pensiuni și case bătrânești unde să doarmă"