Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ninsori, ger, viscol și polei în toată țara. ANM anunță rafale de vânt de peste 120 km/h la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis trei avertăzări de vreme severă. Vor fi ploi puternic şi polei în 16 județe din vestul și nord-vestul țării, de miercuri până joi. Începând de joi de la ora 12.00, specialiştii anunţă vreme geroasă, ninsori viscolite și polei în toată țara.

De Veronica Micu la 10.02.2021, 15:27
  • Iarna se întoarce brusc în România.
  • Meteorologii anunţă ninsori şi scăderi semnificative ale valorilor din termometre.

Un cod galben este în vigoare de miercuri ora 14:00 până joi ora 12:00 și anunță, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10...20 l/mp, potrivit ANM.

O altă alertă meteo cod galben intră în vigoare joi la ora 6:00 și expiră la ora 12:00.

Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

Citește și:

Codul galben vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, dar şi depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Ger, ninsori, viscol şi polei în toată ţara

Începând de joi ora 12:00 până vineri ora 12:00, vremea se va răci brusc și accentuat în toată țara.

În noptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.

Ninsori, ger și viscol în toată țara, de mâine până vineri

meteoromania.ro

Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est.

Rafale de vânt de peste 120 km/h, la munte

La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

De la 16 grade la minus 2, de pe o zi pe alta, în București

Bucureștenii vor avea parte de o scădere bruscă a temperaturilor, de la 16 grade joi la minus 2 grade vineri. Conform prognozei meteo speciale, în intervalul miercuri ora 14:00 - joi ora 08:00 vremea se va menține deosebit de caldă cu o maximă termică ce se va situa în jurul a 16 grade Celsius și o minimă de 4...6 grade Celsius.

Cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

De joi ora 8:00 până vineri ora 12:00, cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei, temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În prima parte a zilei de vineri, temporar va mai ninge. Valorile termice vor fi în scădere bruscă și accentuată, de la 14...16 grade în după-amiaza zilei de joi spre -2...-1 grad la începutul zilei de vineri.

Vântul va prezenta intensificări în special în seara zilei de joi și în prima parte a nopții de joi spre vineri, când rafalele vor atinge 45...55 km/h.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsori, ger, viscol și polei în toată țara. ANM anunță rafale de vânt de peste 120 km/h la munte