Antena Meniu Search
x

Vremea 9 februarie - 8 martie 2021. Ger siberian în România. Temperaturi cu peste 15 grade sub normalul perioadei, în weekend

Prognoza pe patru săptămâni emisă astăzi de Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire accentuată în toată țara, cu temperaturi sub mediile normale ale perioadei. Cel mai frig va fi în Maramureș, nordul Moldovei și Transilvania.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.02.2021, 12:04

Gerul va curprinde toat ţara, începând de joi seară
Vremea 9 februarie - 8 martie 2021. Ger siberian în România. Temperaturi cu peste 15 grade sub normalul perioadei, în weekend - Profimedia / imaginie ilustrativă
  • O răcire accentuată a vremii este așteptată de joi seară.
  • Vor fi diferenţe termice extrem de mari, de peste 20 de grade Celsius, în mai puţin de 24 de ore.

În prima săptămână precipitațiile vor fi excedentare, apoi apropiate de normal, anunţă prognoza ANM.

Răcire bruscă, de vineri

O masă de aer de origine arctică, antrenată de un vortex polar ne va afecta începând de joi seară.

Potrivit specialiștilor, vor fi diferenţe termice extrem de mari, de peste 20 de grade Celsius, în mai puţin de 24 de ore.

Exemple: 

12 grade Braşov (Joi) / -8 grade (Vineri)

11 grade Braşov (Joi) / -8 grade (Vineri)

9 grade Miercurea Ciuc (Joi) / -9 grade (Vineri)

10 grade Bistriţa (Joi) / -9 grade (Vineri)

17 grade Giurgiu (Joi) / 0 grade (Vineri)

16 grade Târgovişte(Joi) / 0 grade (Vineri)

"Sunt printre cele mai mari diferenţe termice în 24 de ore, cu posibile efecte pentru meteosensibili. Vineri, frigul va fi accentuat şi de rafalele de vânt, astfel că valorile resimţite vor fi deosebit de scăzute. Vor fi temperaturi cu peste 15 grade sub normalul perioadei, iar în weekend, pe timpul nopţilor şi dimineţilor, vor fi mnime de -20 de grade Celsius în depresiuni şi la munte", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator, care a precizat că valul de aer polar ne va afecta şi la începutul săptămânii viitoare.

Vremea 9 – 15 februarie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sudice și sud-estice, dar și mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo 15 – 22 februarie 2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa sub cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în nord-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nordice.

Vremea 22 februarie – 1 martie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori sub cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 1 – 8 martie 2021

Valorile termice se vor situa sub cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 9 februarie - 8 martie 2021. Ger siberian în România. Temperaturi cu peste 15 grade sub normalul perioadei, în weekend