Antena Meniu Search
x
LIVE

Avertizare de vânt puternic şi ploi în toată România. Până când ţine vremea rea

Se strică vremea în România! Meteorologii au anunţat că, în următoarele două zile, în toate regiunile vor fi vânt, ploi și răcire accentuată.

De Redactia Observator la 26.03.2023, 14:20
Avertizare de vânt puternic şi ploi în toată România. Până când ţine vremea rea
Avertizare de vânt puternic şi ploi în toată România. Până când ţine vremea rea - Shutterstock

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 - miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, transmite Mediafax.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45...65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Pe acelaşi subiect

Meteorologii au emis și o avertizare de tipul cod galben de intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă luni, în intervalul orar 6.00-23.00. Local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității, au precizat meteorologii.

Prognoză specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București. Potrivit acesteia, până marți dimineața, vremea va fi caldă și instabilă, apoi se va răci accentuat. Până marți, la ora 9.00, vremea în Capitală se va menține caldă pentru această dată, dar va deveni instabilă. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate mai ales spre seară când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade.

Apoi, de marți dimineața până miercuri, la ora 9.00, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de 11 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă. Tot miercuri, până la ora 21.00, vremea va rămâne rece. Cerul va fi temporar noros, cu totul trecător vor fi posibile precipitații slabe, iar vântul va prezenta intensificări. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Avertizare de vânt puternic şi ploi în toată România. Până când ţine vremea rea