Antena Meniu Search
x

Video Locul din România unde încă mai sunt zăpezi de 10 metri. Preţul unei nopţi de cazare de Paşte

Sunt temperaturi de 20 de grade în aproape toată ţara, dar la munte încă se schiază. În cea mai înaltă staţiune din ţară, la Rânca, iarna nu se lasă dusă. La 1.700 de metri altitudine, zăpada măsoară aproape 10 metri. Preţurile la cazare sunt mai mici cu până la  40% decât în sezon. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 24.03.2023, 21:54

Vezi și

Distracţie ca iarna pe pârtiile de la Rânca, unde la finalul lunii martie zăpada este încă 100% naturală. Astăzi a fost soare şi 10 grade Celsius. "Se schiază pentru vremea asta destul de bine.Suntem printre puţinii norocoşi care mai putem să schiem la Rânca", spune Daniel Opriana, reprezentant şcoală de schi. "(n.r. Pârtia) este acoperită în totalitate de zăpadă şi se schiază foarte bine", adaugă Radu Manoniu, instructor schi. 

Cât costă o noapte de cazare de Paşte

Două pârtii din şase sunt deschise în staţiune. Se poate schia în acest weekend şi în alte locuri din ţară. 13 pârtii sunt deschise la Sinaia şi şase la Poiana Braşov. La Rânca, nu doar natura e generoasă cu schiorii. Pe final de sezon, cabanierii au redus preţurile. "Le-am dat vestea cea bună, este foarte bună zăpada de schi. Preţurile s-au redus cu 30-40%", spune Robert Bodunu, reprezentant pensiune.

În această perioadă, o cameră dublă costă între 150 şi 220 de lei, fără mic dejun. Nici de Paşte tarifele nu cresc prea mult. Trei nopţi costă între 500 şi 800 de lei. Gradul de ocupare e deja de 50%. "De Paşte, o cameră dublă pe noapte va fi undeva la 200 de lei, chiar cu mic dejun inclus. Masa festivă cam 200 de lei, unde avem mieii la proţap, la cuptor, drob, salată de buef, sărmăluţe", prezintă Constantin Pănescu, cabanier.

Pe acelaşi subiect

"Cine va ajunge la Rânca va petrece Paştele într-un decor de Crăciun. La 1.700 de metri altitudine este zăpadă din belşug şi o privelişte de pus în ramă", arată Diana Speretoiu, reporter Observator. Pe creste, stratul de omăt ajunge la aproape 10 metri. De sus, imaginea îţi taie răsuflarea. 

Strat de zăpadă de până la 10 metri

"Dacă anul trecut aveam zăpadă undeva la 4-5 metri, chiar în anumite zone unde viscoleşte şi sunt zone cunoscute cu zăpezi mai mari, ajungea la 7 metri, cu siguranţă în acest an vom găsi zăpezile mult mai mari", crede Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova. Şoseaua Tranalpina va rămâne închisă între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului până în iunie.

Meterologii au veşti bune pentru schiori. Va continua să ningă şi în cursul săptămânii viitoare la munte. De Paşte însă, vremea va fi caldă, cu temperaturi apropiate de cele normale pentru acea perioadă. În cele mai mutle zone din ţară vor fi 20 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Locul din România unde încă mai sunt zăpezi de 10 metri. Preţul unei nopţi de cazare de Paşte