Antena Meniu Search
x

Vremea 26 martie 2023. Va fi cald în toată țara, însă sunt așteptate furtuni

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 26 martie 2023.

de Redactia Observator

la 25.03.2023, 14:57

persoană cu umbrela pe timp de ploaie
Vremea 26 martie 2023. Va fi cald în toată țara, însă sunt așteptate furtuni - Shutterstock (arhivă)

Vremea va fi caldă pentru această perioadă în toate regiunile. Pe parcursul zilei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată îndeosebi în jumătatea estică a ţării, unde vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în Dobrogea, local în Muntenia şi Moldova şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, cu precădere în zonele montante şi submontane. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Noaptea cerul se va înnora în mare parte din ţară,  iar ploile se vor extinde treptat în regiunile vestice. La munte,  în general la altitudini de peste 1700 de metri, trecător vor fi şi precipitaţii mixte.

Vântul va prezenta intensificări la munte, în general cu viteze de 60...80 km/h, însă în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90...100 km/h, iar în restul teritoriului va fi slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare, pe timpul zilei asociate şi ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa în general între -2 şi 8 grade. În zonele depresionare se va forma brumă, iar la începutul şi sfârşitul intervalului izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate dimineaţă şi din nou spre după-amiază când vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 20...22 de grade, iar minima de 4...6 grade, posibil uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Vremea la munte

Ziua, vremea va fi în general instabilă, în Carpaţii Orientali şi pe arii restrânse în rest unde vor fi înnorări temporare accentuate, averse posibil însoţite de descărcări electrice şi condiţii de grindină, iar noaptea cerul se va înnora treptat şi va ploua în Carpaţii Occidentali. La altitudini mari, trecător vor fi şi precipitaţii mixte.

Vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 60...80 km/h, însă în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90...100 km/h. Valorile de temperatură vor marca o scădere faţă de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile centrale și estice ale continentului va predomina aspectul închis și umed al vremii, pe când în rest aceasta va fi schimbătoare; chiar și așa, frumos pe timp îndelungat - în condițiile cerului mai mult senin - va fi în Grecia și în partea nordică a Spaniei. Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în țările centrale, vestice și estice - din Franța până în vestul Austriei, nordul Croației și aproape toată Germania și din sud-estul Poloniei până în sudul Finlandei, Belarus, estul României și Ucraina.

Dintre aceste fenomene pluviale care vor avea mai ales formă de ploaie, mai abundente se prefigurează cele din zona centrală a Franței și a Germaniei, din estul Elveției, din vestul Austriei și din nord-estul Italiei; cele sub formă de ninsoare și lapoviță se vor restrânge spre nord-estul Europei, unde de altfel va fi și cel mai frig.

Precipitațiile par să lipsească din peninsulele Iberică și Pelopones, din mare parte a celei Scandinavice și din sudul celei Italice. Vânt intens și chiar puternic va fi în Golful Biscaya, în Arhipelagul Britanic și pe Marea Nordului, în Belgia și jumătatea nordică a Franței, în estul Spaniei și în vestul și sudul Marii Mediterane, pe Marea Baltică și pe ocean la vest de Norvegia, probabil și în sud-vestul Germaniei, în Cehia și Polonia.

Aer rece va înainta dinspre nord-vestul britanic și dinspre nordul scandinav către partea interioară a continentului, astfel că vremea se va răci în țările vestice, în cele centrale și în cele estice inclusiv în zona balcano-carpatică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 26 martie 2023. Va fi cald în toată țara, însă sunt așteptate furtuni