Antena Meniu Search
x

Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi. Hidrologii anunţă fenomene periculoase

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi noapte, începând cu ora 1.25, trei avertizări cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, valabile până la ora 12.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.01.2021, 07:25

Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi. Hidrologii anunţă fenomene periculoase - Facebook / imagine ilustrativă
  • Cod roşu de inundaţii emis de autorități.
  • Hidrologii anunţă depăşiri ale cotelor de pericol pe mai multe râuri.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile din bazinele hidrologice Lotru şi Motru.

Interval: 5.01.2021 ora 01:25 – 5.01.2021 ora 12:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE PERICOL.

Bazine afectate:

Lotru – bazin aval Ac. Brădișor.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, se vor produce  în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul: Lotru – bazin aval Ac. Brădișor, județul Vâlcea.

Interval: 5.01.2021 ora 02:35 – 5.01.2021 ora 12:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu   depășiri ale COTELOR DE PERICOL.

Bazine afectate:

Motru – bazin amonte S.H. Broșteni.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul: Motru – bazin amonte S.H. Broșteni, județele: Gorj și Mehedinți.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Motru – bazin amonte S.H. Târmigani.

Interval: 5.01.2021 ora 04:45 – 5.01.2021 ora 12:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu   depășiri ale COTELOR DE PERICOL.

Bazine afectate:

Potrivit INHGA, afluenții de dreapta ai Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Ionești.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe afluenții de dreapta ai Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Ionești, județul Vâlcea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o avertizare cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente la munte şi ploi în restul țării.

Alerta a intrat în vigoare aseară, la ora 18.00, și este valabilă până marți, la ora 8.00.

Tot ieri, au fost emise avertizări cod galben şi portocaliu, valabile până joi după-amiază, pentru mai multe bazine hidrografice din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi. Hidrologii anunţă fenomene periculoase