Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Drumuri închise de ninsori și viscol. Pe A1, șoferii n-au reușit să mai vadă sensurile de mers, pe Transalpina nu se mai poate circula între Rânca și Novaci

Codul portocaliu de ninsori şi viscol a închis o porţiune din cea mai înaltă şosea din ţară. Pe Transalpina au ieşit noaptea trecută utilajele de deszăpezire, iar cine a vrut să urce spre staţiunea Rânca a fost nevoit să amâne plimbarea. Probleme şi pe A1, între Sebeş şi Deva, unde şoferilor le-a fost imposibil să mai vadă marcajele de pe şosea. 

De Redactia Observator la 02.02.2023, 08:08
Vezi și

Un cod galben de ninsori şi viscol în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali va rămâne în vigoare până mâine la ora 10.00. 

Viscolul închide circulația pe Transalpina între Rânca și Novaci

Rafalele de peste 100 de kilometri la oră i-au împiedicat pe şoferi să mai vadă drumul, astfel că puţin după miezul nopţii bucata de Transalpina dintre Novaci şi staţiunea Rânca a fost închisă. 

"Joi, 02.02.2023, având în vedere ninsorile abundente și viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR și Poliția Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Rânca - Novaci de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 00:30, pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm că intervalul acestei închideri este de astăzi, la ora 00:30 până joi,02.02.2022, ora 08:00, în funcție de condițiile meteorologice. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pe acelaşi subiect

Mai multe utilaje deszăpezire au intervenit pentru a curăţa drumul. 

S-a intervenit şi pe un sector de drum din Defileul Jiului, unde a nins puternic, iar vizibilitatea a fost extrem de redusă. 

Chin pentru şoferii aflaţi în trafic, pe A1 sensul Sebeş-Deva

Pe autostrada A1 pe sensul de mers Sebeş-Deva vremea a fost un chin pentru şoferii aflaţi în trafic. Oamenii n-au reuşit să mai vadă nici sensurile de mers. 

În munţii Parâng, la peste 1800 de metri altitudine, au fost rafale de peste 90 km/h, iar în unele zone a fost emis şi un Ro-Alert. A nins puternic şi în Banatul montan. La Anina şi la Bozovici stratul de zăpadă a ajuns 20 de centimetri. La fel și în Pasul Tihuţa, la limita judeţelor Suceava şi Bistriţa-Năsăud, aşa că au fost scoase la intervenţie utilajele de deszăpezire.

Cod galben de ninsori și viscol la munte 

Este în vigoare un cod galben de ninsori şi viscol în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali. Vântul va bate cu o viteză de 70 km/h.

Codul este valabil până vineri la ora 10.00.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Drumuri închise de ninsori și viscol. Pe A1, șoferii n-au reușit să mai vadă sensurile de mers, pe Transalpina nu se mai poate circula între Rânca și Novaci