Antena Meniu Search
x

Vremea 30 ianuarie - 12 februarie 2023. Ninsori abundente și viscol puternic la munte, temperaturi de primăvară în sud

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul  ianuarie -  februarie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea de iarnă cu ninsori și viscol se menține la munte, în timp ce prin sud și sud-vest revin temperaturile de primăvară.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 12:54

Vremea 30 ianuarie - 12 februarie 2023. Ninsori abundente și viscol puternic la munte, temperaturi de primăvară în sud - Profimedia

ANM a emis luni, 30 anuarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Pe parcursul săptămânii, cerul va avea înnorãri mai persistente la munte unde va ninge, dar şi în regiunile nord-vestice unde vor predomina lapovița și ninsorile. În zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali ninsorile vor fi însemnate cantitativ, cu depunere de strat nou de zãpadã consistent. În restul ţãrii, înnorãrile vor fi temporare, se vor semnala precipitaţii mixte în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi Moldova şi pe arii restrânse în sud şi sud-est, unde se va menţine riscul de polei. Vântul va sufla cu intensificãri susţinute pe crestele montane, cu rafale de peste 80...100 km/h, viscolind temporar ninsoarea, dar local şi în zonele joase de relief din sud-vest şi centru şi izolat şi temporar în rest. Temperaturile maxime, peste cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii, se vor încadra între 0 şi 7 grade Celsius, mai ridicate în sudul ţãrii, pânã la 8...10 grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -7 şi 0 grade Celsius", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește în primele zile până la medii de 6...7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1...2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5...6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -6...-4 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile și cantități mai importante de apă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0...1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4...5 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Vremea în Transilvania

Temperaturile diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o ușoară creștere spre medii de 2...3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menține și în a doua parte a intervalului. Precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

Prognoza meteo în Maramureș

La începutul intervalului valorile diurne vor fi în creștere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere spre medii de 1...2 grade. Pe parcursul nopților, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi va avea tendința să scadă până spre medii de -9...-8 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 și 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Vremea în Moldova

Până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor spre -3 grade. După această dată, pâna la finalul intervalului de anticipație, temperatura aerului va avea tendința de scădere; maximele vor ajunge la 1...2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade. Vor fi posibile precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Prognoza meteo în Dobrobea

Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 3...4 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -4 grade. Vor fi posibile precipitații mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Vremea în Muntenia

Valorile termice diurne vor crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 și -6 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3...6 februarie.

Prognoza meteo în Oltenia

Valorile termice diurne vor crește până în data de 2 februarie spre medii de 7...8 grade Celsius, apoi vor fi în scădere până la sfârșitul primei săptămâni, spre 4 grade Celsius. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5...6 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade Celsius până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendința de scădere ușoară spre -5 grade Celsius. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3...5 februarie.

Vremea la munte

Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește ușor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de -3...-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendința de ușoară creștere, spre -8 grade. Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 30 ianuarie - 12 februarie 2023. Ninsori abundente și viscol puternic la munte, temperaturi de primăvară în sud