Antena Meniu Search
x

Aer polar peste România, de la sfârșitul acestei săptămâni. Temperaturile pot ajunge și la minus 20 de grade Celsius

Vremea se răcește considerabil în România, începând de duminică și pe parcursul săptămânii viitoare. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra în general între -8 şi 2 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în depresiuni și în nordul Moldovei. 

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 15:02

ANM avertizează că nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime între -17 şi -7 grade, posibil spre -20 grade celsius în depresiuni și la munte.

Ger va fi și în Capitală, noaptea, cu valori minime de -10...-8 grade Celsius.

Prognoza meteo sâmbătă, 4 februarie 2023

Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi ziua în regiunile estice şi sud-estice, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu precãdere în nord-vest şi în centru unde local va fi ger. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse; vor predomina ninsorile, exceptând Oltenia și zona joasã de relief din Banat unde vor fi ploi şi lapoviţã. Pe timpul nopţii, cerul se va degaja treptat în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, dar va avea înnorãri temporare în cea sud-esticã unde va ninge. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, mai susţinute la munte, în prima parte a intervalului în jumãtatea de vest, apoi în special în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, uşor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 şi -2 grade.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo duminică, 5 februarie 2023

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã dimineaţa în nord-vest şi centru, iar noaptea pe arii extinse şi în celelalte regiuni; temperaturile maxime se vor încadra în general între -8 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -17 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în regiunile extracarpatice şi la munte unde pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor fi ninsori slabe. În special în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificãri în est şi în sud-est, mai susţinute pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre şi local pe crestele montane. Izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciură.

Cod galben de vreme severă în aproape jumătate de țară

ANM a emis, miercuri, două avertizări cod galben de vreme severă. Prima vizează zona de munte şi este valabilă de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00. Astfel, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea cod galben este valabil de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00 și anunță intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia. 

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Aer polar peste România, de la sfârșitul acestei săptămâni. Temperaturile pot ajunge și la minus 20 de grade Celsius