Antena Meniu Search
x

După episoadele de zăpadă şi ger, vremea se răzgândeşte. Maximele vor sări de 15 grade, de săptămâna viitoare

După câteva zile de iarnă cu zăpadă și ger, vremea se răzgândește. Valul de aer rece va fi înlocuit rapid, în aceste zile, cu o masă de aer cald. Temperaturile au început să crească simțitor în vestul țării, unde termometrele au indicat ieri chiar şi 12 grade. Bucurie pentru unii, însă specialiștii spun că variaţiile bruște de temperatură nu ne fac deloc bine.

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 08:36

Vezi și

La Oradea, termometrul a indicat, ieri, 7 grade, dar temperatura resimțită a sărit de 10 grade celsius. Cerul senin și razele soarelui i-au scos pe oameni din case.

Localnică: Nu îmi vine să cred că e ianuarie şi e aşa frumos afară. Martie, aprilie, nicidecum ianuarie. O să încerc să îl ţin cât mai mult, să luăm puţin de doză de vitamina D. 

În parcuri, au înflorit ghioceii iar arborii de magnolie au îmbobocit. Natura se pregătește să revină la viaţă, chiar dacă mai avem o lună de iarnă.

Localnic: E foarte frumos, îmi place afară. E plăcut că nu bate vântul, nu e rece

Pe acelaşi subiect

În schimb, în spitale, secţiile de infecţioase sunt aproape pline. Pneumonii, gripă sau covid – sunt cele mai răspândite viroze.

Avertismentul medicilor: Cresc cazurile de infecţii respiratorii

Hadrian Borcea, UPU SMURD: În toată luna ianuarie am avut 2 600 de pacienţi cu infecţie respiratorie de toate felurile, ceea ce înseamnă cam o cincime, 20% din totalul prezentărilor. Credem că, în continuare, va creşte numărul de prezentări. 

Diferențele dintre temperaturile din timpul nopții și cele de peste zi sunt considerabile. Când organismul este forţat să treacă brusc de la o temperatură scăzută la una ridicată, sistemul imunitar este slăbit instantaneu, iar corpul devine vulnerabil în faţa virozelor de sezon.

Dorel Țîrț, DSP Bihor: Valorile, chiar dacă sunt mai mici faţă de săptămâna anterioară din acest sezon, sunt aproape duble faţă de săptămâna similară din sezonul anterior. 

Meteorologii spun că temperaturile vor continua să crească treptat chiar și săptămâna viitoare, când se anunță maxime ce vor sări de 15 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » După episoadele de zăpadă şi ger, vremea se răzgândeşte. Maximele vor sări de 15 grade, de săptămâna viitoare