Antena Meniu Search
x

Video Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere roz

Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad! O furtună puternică a luminat cerul, azi-noapte, cu fulgere roz! 14 judeţe din vestul ţării sunt sub avertizare de vijelii, care au adus grindină şi cantităţi de apă de trei ori mai mari decât în mod normal.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 20:34

Furtuna care a izbucnit la Arad a început cu fulgere de o culoare nemaivăzută. Meteorologii spun că descărcările electrice au avut loc între nori - nu între nori şi sol ca de obicei - şi au luminat masele de vapori în roz. Uluiţi, localnicii au fotografiat şi au filmat minute în şir cerul trandafiriu, până s-au pornit şiroaie de ploaie. 

Furtunile au continuat şi astăzi. În vestul ţării a plouat cât pentru o lună întreagă, iar vijeliile au adus tunete, fulgere şi grindină. 

Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad

Vezi și

Pe drumul dintre Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, ploile abundente au provocat un torent care a stârnit o avalanşă de pietre. Bolovanii de pe versanţi au căzut peste un camion şi au blocat şoseaua. Şoferul TIR-ului a făcut atac de panică, dar a ieşit cu bine din situaţia critică. 

Pe acelaşi subiect

Şofer TIR: Eram în trafic, a început să cadă pietre şi nu am apucat decât să frânez şi să nu trag stânga să intru peste cei care veneau. Dacă trăgeam stânga ieşea altă nenorocire.

Ploi de proporţii au adus necazuri şi la Turnu Măgurele. Canalizarea nu a mai făcut faţă puhoaielor, iar telespectatorii ne-au trimis imagini cu inundaţia din oraş pe Fii Observator

În Caraş-Severin şi Mureş a plouat de trei ori mai mult decât media lunii mai. Precipitaţii abundente vor uda mare parte din ţară şi zilele următoare. 

Simona Căpşună, meteorolog: Mâine aversele cu tunte, fulgere şi  posibil grindină vor apărea tot în jumătatea de vest a ţării unde există deja pericol de inundaţii pe majoritatea râurilor. Apoi, în weekend, furtunile vor apărea după-amiaza în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în restul ţării şi vor fi destul de puternice pentru că temperaturile vor fi ridicate.

Vremea extremă loveşte şi Italia. O furtună cu grindină a făcut ravagii la Torino, unde a adus peisaj de iarnă. Ciclonul periculos a mutat acum pericolul în Germania, Polonia şi Serbia - localnicii au primit avertizări  cod roşu şi portocaliu de furtună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere roz