Antena Meniu Search
x

Video Fenomen unic la malul mării. Specialiştii explică motivul pentru care apa s-a transformat într-o operă de artă în 3 culori

Tot despre un fel de pictură dar... a naturii vorbim în continuare. O operă de artă practic. Un fenomen spectaculos are loc chiar în aceste momente la malul mării. Bine, a început ieri. În staţiunea 23 august, Marea Neagră are... trei culori. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.05.2024 , 13:14

Avem parte de un spectaol rar, inedit. Suntem la 23 August, aici marea face un spectacol unic iar specialiştii spun că există şi o explicaţie despre acest fenomen, fiind vorba despre algele verzi care s-au dezvoltat în apropierea ţărmului.

Fenomenul poate fi admirat câteva zile

Aceste alge sunt foarte importante pentru că  ele conţin carbon. Culoarea mai închisă vine de la sedimentele din Dunăre, spun specialiştii, alge specifice, sunt unele brune, unele verzi care aduc această culoare mai închisă. Sunt şi sedimente argiloase în această zonă din cauza solului de aici. Aşa se face că avem parte de un melanj de culori.

Vezi și

Marea azurie va putea fi admirată în perioada următoarea dacă cerul de meţine senin, iar meteorologii spun că vom parte de o vreme bună, chiar şi în acest sfârşit de săptămână vor fi temperaturi de până la 20-22 de grade şi cer senin, soare care ne ajută se vedem spectacolul, tot în această perioadă, turiştii care ajung aici la malul mării pot admira şi macii care au înflorit pe unele plaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Fenomen unic la malul mării. Specialiştii explică motivul pentru care apa s-a transformat într-o operă de artă în 3 culori