Antena Meniu Search
x

Meteorologii dezvăluie cauza furtunii care a lovit litoralul românesc

Mii de turişti au fost prinşi într-o furtună puternică pe litoral. Imagini suprinse în mijlocul unui ciclon arată cum oameni care se aflau la plajă au fugit disperaţi, să-şi găsească un adăpost. Ca din senin, un vânt puternic a măturat staţiuni, din sud şi până în nord.

Vezi și

Mii de turişti au fost prinşi într-o furtună puternică pe litoral. Imagini suprinse în mijlocul unui ciclon arată cum oameni care se aflau la plajă au fugit disperaţi, să-şi găsească un adăpost. Ca din senin, un vânt puternic a măturat staţiuni, din sud şi până în nord. Au fost rafale şi de 60 de kilometri pe oră, care au smuls copacii din rădăcini. În miezul zilei, temperaturile au scăzut dramatic şi a plouat cât pentru o lună. A căzut chiar şi grindina. Meteorologii au emis alerte pe bandă rulantă. Mai multe staţiuni sunt răvăşite.  

La orele prânzului, s-a dat alarma de cod portocaliu de ploi şi furtuni la malul mării, iar plajele s-au golit în câteva minute de turişti. Oamenii au făcut slalom printre şezlonguri şi umbrele luate de vânt. Nu a fost scăpare în faţa ploii torenţiale nici pe străzi, în maşini sau autobuze. Sistemul de canalizare a cedat, chiar şi pe marile bulevarde din Constanţa. 

Turiştii s-au adăpostit în restaurante, terase sau la mall. Din păcate, apa a ajuns şi acolo. Prin tavan. O adevărată viitură s-a format pe o stradă din cartierul Tomis Nord.

Meteorologii spun că un ciclon format în apropierea ţărmului Mării Negre a atras umiditatea din larg, iar din nord, de la mare altitudine, a venit o masă de aer rece. Fenomenul a făcut ca în Constanţa să cadă peste 50 de litri de apă pe metrul pătrat, într-un timp foarte scurt. Iar vântul a bătut cu peste 60 de kilometri pe oră. 

În Constanţa, o grădiniţă a fost inundată, iar apa a ajuns până în subsolurile blocurilor. Un copac a căzut peste o conductă cu gaz, iar alimentarea a fost întreruptă. 

Unii n-au avut barcă, dar au folosit o saltea de plajă pentru a înota, nu în apa mării, ci în cea de pe bulevardele din staţiuni. 

Cum românul face haz de necaz în orice situaţie, câţiva tineri au ţinut să arate lumii că nici măcar o furtună de cod portocaliu nu le poate strica vacanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Meteorologii dezvăluie cauza furtunii care a lovit litoralul românesc