Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mica Elveție a României. Locul din țară comparat de turiștii străni cu peisajele din Alpi: "Mirific!"

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care s-ar putea bucura de noul sezon de schi chiar din luna decembrie. Anul acesta, administratorii domeniilor schiabile au investit mai mult în instalaţiile care produc zăpadă artificială. În staţiunea Voineasa, de exemplu, după câteva zile cu temperaturi negative, pregătirile pentru noul sezon sunt în toi. Se fac teste şi revizii, au fost montate parazăpezi în golul alpin ca zăpada să nu mai fie spulberată de viscol.

de Diana Speretoiu

la 27.10.2024 , 11:47

Pe Domeniul Schiabil din staţiunea Voineasa, au început deja pregătirile pentru noul sezon. După ultimii ani când toată lumea a dus lipsa zăpezii naturale, accentul este pus şi mai atent pe zăpada artificială. Iar investiţiile sunt pe măsură.

Adrian Iepure, administrator Domeniu Schiabil Transalpina: Am făcut revizia instalaţiilor foarte bine, la instalaţiile de zăpadă, care, de altfel, în ultimii ani a făcut diferenţa la zăpadă, dar am plus foarte mult pe segmentul de zăpadă artificială.

Pentru a reface stocul de zăpadă artificială, anul acesta s-a pompat apă aproape 3 luni de zile, zi şi noapte.

Vezi și

Adrian Iepure, administrator Domeniu Schiabil Transalpina: Beneficiem de un lac artificial care însumează în jur de 120 de mii de metri cubi de apă. Am investit în partea de parazapezi, în zona Golfului Alpin, inclusiv la cele două teleschiuri şi partea de telescaun.

Pe acelaşi subiect

Pârtie nouă, lungă de 4 kilometri, în apropierea lacului Vidra

Domeniul schiabil Transalpina e unul dintre cele mai frumoase din ţară. Zăpada rezistă cel mai mult pe pârtiile care trec de cota 2000. Priveliştea e comparată de mulţi schiori cu peisajele din Alpi. Nu degeaba e cunoscut acest loc ca mica Elveţie a României.

Turistă: Pârtia este superbă, are mai multe grade de dificultate, pot schia şi cei mari şi cei mici. Este mirific. 

Vestea bună pentru turişti este că, în acest an, se va deschide o pârtie nouă, lungă de patru kilometri, în apropierea lacului Vidra.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Vremea » Mica Elveție a României. Locul din țară comparat de turiștii străni cu peisajele din Alpi: "Mirific!"